Ny medejer hos ejendomsmægler

ERHVERV: Indehaver af Home Bornholm, Per Kofoed, indgår partnerskab med Jan Kohring Larsen. Deres plan er at ansætte og få flere handler i hus hos Home

Per Koefoed (t.v.) byder Jan Kohring Larsen velkommen som sin kompagnon fra 1. november. (Foto: Home Bornholm)

 

Tidligere speditør og selvstændig Jan Kohring Larsen er vant til at få flyttet ting og sager i en fart. Fra tirsdag 1. november skal han til at hjælpe bornholmerne med at flytte og komme godt hjem i deres bolig.

Den 51-årige indfødte bornholmer bliver kompagnon med indehaver af Home i Rønne og Home i Nexø Per Kofoed, som har været ejendomsmægler i 22 år og faktisk fejrer ti år i Home præcis samme dag, som Jan officielt træder til som medejer.

”Jan og jeg har tidligere haft en dialog om et samarbejde, hvor forskellige ting gjorde, at det ikke lykkedes. Men nu er det en realitet, og jeg er superglad og stolt,” fortæller Per Kofoed, der har været indehaver af de to Home-butikker på ’Solskinsøen’ siden 2012.

Kendt hinanden siden ungdomsårene

De to ved, at kemien mellem dem matcher. De har kendt hinanden siden 12-14 års-alderen og mødtes adskillige gange på hver sin side af badmintonnet og på fodboldbaner som modstandere. Nu spiller de på samme hold i Home:

”Vi er jævnaldrende, kender hinanden fra fodbold og badminton, og vi har samme syn på, hvordan vi skal gøre tingene. Men vi har selvfølgelig hver især styrker, som jeg synes supplerer hinanden rigtig godt,” uddyber Per Kofoed.

En ihærdig mand

Han fremhæver sin nye sparringspartners mange års erfaring med salg og ledelse – af helt op til 120 mand i transportbranchen.

”Derudover er han en ihærdig mand, som er klar på at arbejde hårdt for kunderne, og en vindertype, som vader ind i folk med træsko på,” lyder det fra Per Kofoed.

I det daglige får de to Home-indehavere plads i hver sin by. Per i Nexø – Jan i Rønne. De første 3-4 måneder vil Per og Jan tage ud på vurderinger m.m. sammen, lige som Per også vil have nogle faste dage i Rønne-butikken på Lille Torv.

”Det gælder om at få Jan sat ind i det hele så hurtigt som muligt. Og derfor bliver vores sagsbehandler Karin også en stor hjælp i opstarten, da hun om nogen er faglig kompetent,” fortæller Per Kofoed.

Flere folk – flere handler

Strategien er de fælles om, og den er enkel:

”Vi skal øge vores markedsandel på hele øen. Vi skal ganske enkelt have en større bid af kagen – altså flere af de bolighandler, der er,” lyder det fra den nye duo.

De to Home-indehavere regner desuden med at opruste på medarbejderfronten for at nå i mål. I første omgang skal de have ansat en ekstra sælger eller trainee – og måske flere folk på sigt.

Jan Kohring Larsen har aldrig været bange for at pakke sin faglige flyttekasse og prøve noget nyt.

I 2015, efter ca. 25 år som blandt andet leder og medejer af egen virksomhed, sagde han farvel til transport- og logistikbranchen for at få mere tid til familielivet og prøve nye ideer af.

”Jeg valgte at stoppe, fordi jeg simpelt hen havde lyst til at prøve noget helt andet,” fortæller Jan.

Hunde og katte

Med ja-hatten på har Jan sammen med sin hustru Kamilla blandt andet ejet en webshop og igennem de seneste fire år Hoglebjerg Hunde- & Kattepension, som er øens største og ældste inden for området.

”Det har været en dejlig tid med mange glade kunder, og to og firbenede ’gæster’ fra hele Bornholm,” fortæller Jan, der har tre voksne børn, døtrene Nikoline (20 år) og Stine (22 år) og sønnen Mads (26 år), derudover 2 voksne bonusbørn Elina (26 år) og Kristoffer (29 år)

Jan og Kamilla solgte gården i juni i år, og er for ganske nylig flyttet tilbage til Rønne.

Stort ansvar

”Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Per, til at lære ejendomsmæglerfaget af erfarne kolleger og til at møde gamle som nye kunder,” lyder det fra Jan, der inden længe starter på uddannelsen som ejendomsmægler.

”Salgsarbejdet er en af mine bedste kompetencer, men jeg har stor respekt for det faglige i ejendomsmæglerfaget og for, at det er folks hjem, vi bliver betroet ansvaret for at sælge. Så jeg går ydmygt til opgaven og ved, jeg har en del at lære – både nye it-systemer og de mange regler i en bolighandel, men her har jeg heldigvis dygtige, erfarne kolleger til at hjælpe mig,” siger Jan Kohring Larsen.

Når Jan holder fri, er han aktiv. Med tiden har fodboldstøvler, badmintonketcher og golftaske måtte vige pladsen for cyklerne.

”Jeg har haft nogle fantastiske ture med Team Rynkeby Bornholm til Paris i 2012 og 2018 og motionerer både på racercykel, mountainbike og spincykel – og så får jeg nogle gode gåture med vores to hunde.”

Seneste artikler

Fik du læst?