Ny flot pris til bornholmsk film

Filmproducer Daniel Mühlendorp og Hyæne Film bliver Robert nomineret for en kortfilm for sjette gang i træk og vinder den danske hovedpris på Odense International Filmfestival.

Fra venstre Daniel Mühlendorph, Katrine Brocks, Marianne Lentz, Laura Sofie Frederikke Pedersen og Jacob Jayantha Pedersen. (Foto: Malene Nelting)

 

Lørdag aften endte med en dobbelt fejring til folkene på Hyæne Film, da filmen “Uden at blinke” både blev nomineret til Robert og skal deltage ved Robert uddelingen til februar, hvor det afgøres hvem der tager statutten med hjem. Filmen modtog også hovedprisen for bedste danske kortfilm.

”Vi er naturligvis sindssygt glade og stolte over modtagelsen af vores film. Det er en virkelig en stærk fortælling der rammer folk. Vi bruger meget energi og tid på de her kortfilm, hvor vi forsøger at kombinere udviklingen af nye unge filmtalenter med at fortælle nogle vigtige og vedkommende historier i det korte filmformat”, siger Daniel Mühlendorph

Udover prisen modtager filmen en kontant check, men hvad der er endnu vigtigere, så kan filmen sendes til Oscaruddelingen. Odense International Filmfestival er en af de udvalgte festivaler i verden, der giver adgang til at kunne indsende sin kortfilm til Oscar kapløbet.

Det er ikke første gang at Hyæne Film og Daniel Mühlendorph står med denne mulighed på hånden. Tilbage i 2018 vandt de selvsamme konkurrence med kortfilmen Maja, der også endte med at vinde en Robert for bedste kortfilm og hovedprisen på en af verdens største filmfestival Tribeca Film Festival i New York.

I Hyæne Film regi er det også sjette gang i træk at det lykkedes at få en kortfilm Robert-nomineret, og samtidig er det tredje gang at Daniel Mühlendorph som producer vinder den danske hovedpris på Odense Film Festival, da det også skete med filmene ”Übermench”, ”Maja” og nu ”Uden at Blinke”.

”Det har en stor betydning for de unge talenters udvikling, at deres sættes så meget fokus på kortfilm både i Odense og ved Robert uddelingen, og så synes jeg det er ekstra sjovt at alle undtagen en af vores kortfilm vi har været nomineret med, er optaget og filmet på Bornholm. Her har en masse bornholmere deltaget og støttet gang på gang, hvilket er helt fantastisk”, siger Daniel Mühlendorph

Hyæne Film har været nomineret til en Robert for kortfilmene ”Exil”, ”Fædreland”, ”Maja”, ”Savnet”, ”Draget” og nu ”Uden at Blinke”.

 

Seneste artikler

Fik du læst?