Ny bog lærer børn om bornholmske ord

En ny børnebog vil gøre det lettere for forældre og bedsteforældre at lære de små deres første bornholmske ord.
Opslag i den nye børnebog med de bornholmske ord. (Foto fra bogen)
Bogen “Mine første bornholmske ord” indeholder billeder af ting, barnet kender fra sin hverdag, og det tilsvarende ord på bornholmsk. Bogen er en papbog og udkommer tirsdag 24. november 2020.
“Da vi fik vores datter for to år siden, synes vi, at det var ærgerligt, at hun skulle vokse op og ikke kende til de mest gængse bornholmske ord, fortæller forfatterparret bag, Jens Christian Wibe og Pernille Boelskov. Derfor gik de selv i gang med at lave den bog, de syntes, manglede.

 

Fynbo og bornholmer

“Men der var bare ikke ret mange bøger til små børn, der kunne hjælpe med det. Og så måtte vi jo selv i gang med at lave sådan en bog”, siger de.

Parret bag bogen har derfor arbejdet på projektet længe. Jens Christian Wibe er bornholmer, og den, der har har bidraget med det sproglige. Pernille Boelskov skriver normalt krimier fra Bornholm, men er opvokset på Fyn. Sammen har de gennemtrawlet forskellige bornholmske opslagsbøger for at udvælge de omkring 60 ord, der er med i bogen.

Den nye børnebog med de bornholmske ord.

 

“Der findes jo mange anderledes og sjove udtryk på bornholmsk, som vi gerne ville have med”, fortæller de. “Men det svære har været at udvælge nogle ord, der både kunne illustreres simpelt med et enkelt billede, og som et mindre barn også kunne genkende”.

Forfatterparrets to-årige datter, Molly, har hjulpet med at godkende alle billeder og illustrationer i bogen. Hun er allerede godt i gang med at lære ord som bællavâun og lappasko.

Bogen henvender sig især de mindste, men kan også læses af større børn og voksne, der gerne vil lære de bornholmske ord. Den udkommer tirsdag 24. november 2020 på “Forlaget 4. til venstre” og sælges både online og i øens butikker.

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »