Nu skal Nexø ha’ sin strandpark

Byggeriet kan begynde allerede til næste år, siger folkene i styregruppen for områdeudviklingen i Nexø, der håber på kommunal støtte på 12,5 mio. kr., så projektet, som de fremhæver vil gavne hele Bornholm og ikke kun Nexø, kan komme i gang…

Kell Markmann Hansen, Formand for Østlandet (tv) og Niels Plum, Formand for Østtinget – begge medlemmer af styregruppen for Nexø Områdefornyelse. Håber på kommunal støtte, så Nexø kan få en lækker strandpark. (Foto: Torben Ager)

 

Det er nu, at kommunen skal slå til, hvis Nexø skal have sin strandpark. Et spændende projekt, der vil tiltrække turister og medføre yderligere investering fra en privat investor i en helt ny bydel med boligbyggeri, forretninger og i det hele taget give Nexø et gevaldigt løft ud i fremtiden. Men forudsætningen for at investor går i gang er, at der samtidig anlægges en ny strandpark.

12, 5 mio. kr. er det beløb, som styregruppen bag projektet anmoder Bornholms regionskommune om at støtte projektet med, som af begge betegnes som en seriøs og fornuftig investering. Resten af det samlede beløb på ca. 24 mio. kr., skaffes bl. a. via statsmidler og fundraising.

Kell Markmann Hansen, der er med i styre gruppen, betegner projektet som noget nær afgøende for Nexøs udvikling og Niels Plum, ligeledes med i styringsgruppen, betegner den kommunale investering som særdeles fornuftig.

Men de siger samtidig begge, at kommunen ikke skal vente for længe med at række den hjælpende hånd, for så ender det med, at den private investor trækker sig – og hele projektet kan ende i vasken.

“Vi ved godt, at der er blevet talt meget om dette projekt gennem de sidste år, men jeg skulle hilse og sige, at det også tager tid at få den nødvendige godkendelser”, siger Niels Plum, der nu ser optimistisk på at få hele projektet skudt i gang.

Sandstrand og lagune

Første fase af strandparken indholder bl. a. 450 meter sandstrand, lagune til kano og kajak m.m. Anden fase vil indeholde en vandsvævebane, P-pladser m.m.

Og ifølge Niel Plum vil strandparken i Nexø være en fordel for hele øen.

“Hele projektet vil være en fantastisk gevinst for hele Bornholm, og det er jo sådan, vi skal tænke i fremtiden ved anlæggelse af større projekter på øen: Alle gode projekter kommer jo os allesammen til gode og ikke bare i det område, hvor det opføres,” siger Niels Plum og fortsætter:

“En lækker strandpark i Nexø vil således ikke kun være et stort plus for Nexø, men selvfølgelig også for bl. a. Svaneke, Gudhjem og Allinge, fordi den vil tiltrække rigtig mange flere mennesker til hele Bornholm”, siger han.

Venstre støtter tilskuddet til strandparken og Dansk Folkeparti er også positive, så nu håber styringsgruppen på støtte fra andre partier også, så Nexø kan få sin strandpark – og nye bydel med.

Seneste artikler

Fik du læst?