Nordjyden og pædagogen der blev vinhandler på Bornholm

Vinhandler Thomas Kristensen inviterer til reception torsdag 6. oktober i vinhandlen i Rønne

Vinhandler Thomas Kristensen – reception torsdag 6. oktober

 

Jo, når man spidser øren, kan man høre det: Thomas er nordjyde…

Man kan stadig opfatte dialekter i det danske sprog: Fynboer, nord- og sønderjyder – og bornholmsk, den sidste er jo ikke til at tage fejl af…

Og vinhandler Thomas Kristensen er ganske rigtigt nordjyde, fra Aalborg, hvor flere familiemedlemmer – også forrige generationer – har været knyttet til restaurationsbranchen.

Stammershalle Badehotel

Det var således en onkel, der i sin tid fik den nu 41-årige Thomas til at drage fra den ene ende af landet til den anden: Onklen blev bestyrer på badehotellet “Stammershalle” mellem Tejn og Gudhjem – og Thomas røg med i flyttevognen og skulle stå for restauration og booking på det fine, gamle badehotel.

Og sådan kom den unge nordjyde til Bornholm, hvor han nu har fundet sin plads – som indehaver af “Hos Thomas – Din vinhandel” med adresse på Snellemark 34.

Nu er han eneejer

Vinhandlen blev åbnet for noget nær halvandet år siden med en kammerat, Jon Vejbæk, der nu efter gensidig aftale og i bedste stemning er blevet købt ud, så Thomas nu står som eneejer af butikken.

Og det bliver fejret på torsdag 6. oktober fra kl. 13 til 16, hvor der serveres vin, øl, sodavand og lidt spiseligt til de, der kommer og hilser på en hyggelige, jyske vinhandler. Og der skal nok blive godt besøg af samarbejdspartnere, kunder, venner og familie, der alle vil gøre torsdagen til en hyggelig dag i vinhandlen.

Fest i festlokalerne

Og der er planer og fremdrift i nordjyden: Thomas har således også overtaget Vinlagret i Aakirkeby samt nogle dejlige selskabslokaler i Torvegade 6, hvor der i fremtiden kommer til at foregå spændende ting og tager, der vil interesserer de fleste på øen. Og som det fremgår andetsteds her på Bornholmnyt.dk så er der fodboldarrangement i næste måned med Jan Mølby i selskabslokalerne – og fornylig var Preben Elkjær på besøg og fortalte historier, der blev skyllet ned med den ægte fodboldmenu: Øl og pølser.

For vist er Thomas vinhandler, men derfor kan man da godt sætte pris på et godt glas øl fra B0rnholm i ny og næ.

Også pædagog

Men at det er vinen, der er hans eet og alt, kommer vi ikke uden om:

“Interessen for vin stammer tilbage fra de restaurationskredse, jeg færdedes i hjemme i Aalborg,” fortæller Thomas, der i øvrigt har en faglig baggrund som pædagog.  Han arbejdede således også i en årrække med sin egen, pædagogiske virksomhed her på Bornholm, inden han tog springet og blev vinhandler på fuldtid.

Og det er heldigt for Thomas, at den kæreste, han også har fundet her på øen, deler interessen for god mad og vin:

“Vi har tilsammen fire dejlige børn i alderen fra ni til 18 år, så det kniber ikke ligefrem med at få tiden til at gå”, siger Thomas med et karakteristisk smil på læberne.

“Men vi kan godt lide at hygge med et godt glas vin, både ude og hjemme i Arnager. Vi er glade for at gå på restaurant eller dele oplevelser sammen med gode venner,” fortæller Thomas.

Vinskribent

Som du da forøvrigt også kan træffe her på siden når vi nærmer os weekenden: Thomas er fast vinskribent på Bornholmnyt.dk, hvor han giver gode tips til skønne vine til weekenden – eller hvornår det nu måtte passe.

Men nu kan man få alle de tips man vil, hvis man er blandt dem, der dukker op til receptionen på torsdag.

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Fede beats i Rønne

MUSIK: Stemning var høj, og luften fuld af fede beats fredag aften, da Tunes Of Tomorrow i forbindelse med Kulturugen inviterede til Rap i Rasch.

Læs mere »