Ninettes is får engle til at synge

SPONSORERET INDHOLD: Iskiosken ”Nettis” ved røgeriet i Snogebæk er sprængfyldt med lokale bær, der blandes med bornholmsk økologisk mælk og fløde og bliver til en is, der smager – himmelsk! 

FRISTELSER: Det er ikke noget problem at finde frem til iskiosken ”Nettis” i Snogebæk. Den ligger nemlig lige ved røgeriet og som nabo til Pernille Bülows glasbutik – blot et stenkast fra stranden.

Problemet opstår inde i butikken: Hvad skal man dog vælge?

Fristelserne lokker, den ene efter den anden: ”Nej, jeg må smage isen med havtorn” og lige efter: ”Kun én kugle, der skal også være plads til noget rabarberis…”

Bag disken står en lattermild dame, hvis sprog afslører, at hun ikke er fra øen: Nej, for Ninette Ellingsen er såmænd fra Norge, ”fra Vestlandet”, som hun siger – om end hun har boet her på Bornholm i mere end 20 år.

For det var helt tilbage i år 2000, at Ninette fik sin norske familie med til Bornholm, fordi hun ville uddanne sig til glaspuster.

Det skete på glas- og keramikskolen i Nexø. Hendes første indtryk af øen var fantastisk: ”Det var Sct. Hans Aften her i Snogebæk, jamen, så kan man ikke være et bedre sted”, siger hun og husker endnu det store bål, som alle samledes om.

Ninette Ellingsen foran sin iskiosk i Snogebæk


Købte iskiosken
Ninette fik sin uddannelse som glaspuster og begyndte at arbejde hos Pernille Bülow i Snogebæk. Naboen var Thorkil Boisen, der solgte gode is, og fremstillingen af is begyndte langsomt at interessere Ninette. Så da Boisen ville sælge sin iskiosk, så kom der ny indehaver fra påsken 2014. Direkte fra glaspusteriet til ismaskinen.

Efter nogen tid skiftede Ninette navnet ud på kiosken og det lille ismejeri, der kom til at hedde ”Nettis” – Ninettes kælenavn siden barneårene.

Ninette har siden produktudviklet i den helt store stil. Det er ikke for meget sagt, at hver eneste is, der kommer ud fra butikken, er håndlavet.

Der er ikke nemt at bestemme sig, når man skal købe is hos ”Nettis”


Sæsonens bær
Ninette kører selv rundt på øen på sin Nimbus motorcykel fra 1946 og finder de helt rigtige råvarer. Det er hyldeblomst fra Hammershus, det er brombær fra Tejn, og de fleste andre råvarer som jordbær og rabarber er naturligvis også lokale.

Ninette sætter en ære i at støtte lokalsamfundet på øen, og det er naturligvis også økologisk mælk fra Bornholms Andelsmejeri, der bruges i ismejeriet, hvor hun fremstiller sine lækre isprodukter.

Det er næste umuligt at vælge: Havtorn, rabarber – eller nougatis, hvor også nougaten er hjemmelavet? Eller hvad med en citronsorbet på en hed sommerdag?

Hun har læskende, økologisk saft og juice – kun hendes æblemost kommer langvejs fra: Det er en usædvanligt velsmagende most fra selveste Bourgogne. Den skal bare smages…

Ninette finder selv lokale bær og frugter i sæsonen og bruger dem, når hun fremstiller sine lækre is


Kaffe og milkshakes
Og så er der skummende øl med lokale navne som bl.a. ”Opal Søen” – en mørk øl af Classic-typen fra det meget roste Skands Bryggeri.

Det siger næsten sig selv, at Ninette også har et lækkert udvalg af kaffe- og the: Nøje udvalgte og meget velsmagende produkter, brygget på hhv. gode expressobønner og te af forskellig oprindelse.

Ninettes sidste skud på stammen er en ægte, klassisk milkshake-maskine fra 60’erne, der er i stand til at shake den helt rigtige milkshake med lokal frugt og lokal mælk som basis.

Rygterne om Ninettes is har bredt sig med lynets hast, og der er gang i is-produktionen i den lille kiosk i Snogebæk

 

”Nettis” holder lige nu åbent hver dag fra kl. 14 til 17, men i sæsonen helt fra kl. 10 til 22.

Seneste artikler

Fik du læst?