Fødselsdag: Ninette har solgt is i Snogebæk i 10 år

MENNESKER: Nu er der taget hul på sæsonen i den populære iskiosk i Snogebæk

Ninette – hendes hjemmelavede is går som varmt brød…

 

I Snogebæk ligger en af øens mange turistattraktioner – men en turistattraktion, der besøges ligeså meget af de lokale: Det er iskiosken “Nettis”, hvor ismageren, norske Ninette Ellingsen, langer sine lækre og hjemmelavede is over disken i en rask tempo.

For det er gået fra mund til mund, at hendes is er usædvanligt lækre, og vi iler med at meddele, at Ninette nu har taget hul på sæsonen og åbnet sin iskiosk til glæde for alle, unge som ældre.

Ti års fødselsdag
Og faktisk kan hun i år fejre kioskens 10 års fødselsdag, og i de år har hun – fraregnet coronatiden – fået mere og mere at bestille og kan ikke klare efterspørgslen uden hjælp i kiosken.

Men det har hun så også – gerne lokale piger, der efterhånden lærer ligeså meget om de hjemmelavede is som indehaveren selv.

Fra nu og hele påsken med er der åbnet hver dag fra kl. 12 til 16  – i hvilket tidsrum man kan købe hendes egen favorit, den meget berømte kaffe-is. Dens smag kan ikke beskrives, den skal simpelthen bare smages.

Denne signatur har også en favorit, det er Ninettes rabarberis, der smager som englene synger. Og i år spår Ninette et andet stort hit: Is med salt karamel!

Lokale råvarer
Ninette kører selv rundt på øen på sin Nimbus motorcykel fra 1946 og finder de helt rigtige råvarer. Det er hyldeblomst fra Hammershus, det er brombær fra Tejn, og de fleste andre råvarer som jordbær og rabarber er naturligvis også lokale.

Reklamerer på Bornholmnyt.dk
Det er næste umuligt at vælge: Havtorn, rabarber – eller nougatis, hvor også nougaten er hjemmelavet? Eller hvad med en citronsorbet på en hed sommerdag?

Hun har læskende, økologisk saft og juice – kun hendes æblemost kommer langvejs fra: Det er en usædvanligt velsmagende most fra selveste Bourgogne.

Ninettes succes er delvist baseret på reklame fra mund til mund. Og så har hun også valgt at reklamere i nærværende onlineavis, så hun er sikker på, at det meste af Bornholm ved, at hun nu har åbent igen i den populære iskiosk i Snogebæk.

 

Seneste artikler

Fik du læst?