Når vennerne forsvinder omkring os

Rønne Theater har gæsteforestilling “Det begynder at blive koldt omkring fødderne” om vores egen dødelighed

Hans Rønne i hovedrollen som manden, der begynder at fryse lidt om fødderne i livets efterår.( Fotograf: Per Pedersen.)

 

Jo, jo, livet slutter da en dag … Det ved vi alle sammen, selvom de fleste af os nok går og fortrænger lige den kendsgerning så meget vi nu kan, mens vi har travlt med alle de andre ting livet byder på, inden det er slut.

Men indimellem kan der ske ting, som bringer erkendelsen om en mulig slutning lidt tættere på, og det er netop temaet for Bornholms Teaters kommende gæsteforestilling ’Det begynder at blive koldt om fødderne’, som spiller torsdag 29. oktober på ny scene på Rønne Theater.

Forestillingen er produceret af Teatret og handler om en mand, der begynder at blive opmærksom på sin egen dødelighed, da vennerne begynder at forsvinde omkring ham, og kroppens små aldersbetingende skavanker, pludseligt kommer til at stå i et mere ildevarslende lys.

Humoristisk tone

Ældresagens tidsskrifter dumper ind ad brevsprækken, men dog uden at give ham de svar, han søger, så han begynder i stedet at opsøge folk, der af den ene eller anden grund formodes at sidde inde med svarene. Han søger råd hos sin læge, sin alvorligt syge ven, patologen fra hospitalet, ateisten fra busreklamerne, sin clairvoyante underbo, den lokale præst og sidst men ikke mindst naboens lille pige, som lige har begravet sin elskede kat. Men uanset hvad, må han erkende … det begynder at blive koldt om fødderne.

Trods det alvorlige tema, bliver historien fortalt i en gennemgående humoristisk tone, for der er jo ingen grund til at tage sorgerne på forhånd, når slutningen er kendt og uundgåelig. Og med et par varme sokker, går det nok endda …

Forestillingens eneste medvirkende er  Hans Rønne, der også har skrevet manuskriptet, mens Lars Knutzon har instrueret. Grundet coronarestriktioner er der blot et begrænset antal billetter tilbage.

Bornholms Teaters sæsonkort gælder til denne forestilling.  Læs i øvrigt mere om de kommende forestillinger på www.bornholmsteater.dk

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?