Minister kommer til Bornholm for at tale om energiøen

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) gæster mandag 13. marts Bornholm for at drøfte energiøen, havvindmøller og de store muligheder og lokale udviklingsperspektiver, der ligger for Bornholm i at blive Danmarks første energiø.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard

 

Klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard (M) besøger Bornholm mandag sammen med en større delegation af  beslutningstagere, herunder; direktør for Energiøer i Energinet, Hanne Storm Edlefsen og vicedirektør i Energistyrelsen Uffe Stig Pedersen, samt de to bornholmske folketingsmedlemmer Lea Wermelin (S) og Peter Juel-Jensen (V).

Trøst har inviteret
Besøget sker på baggrund af en invitation fra bornholms borgmester, Jacob Trøst. Borgmesteren har henvendt sig til minister Lars Aagaard med ønske om et møde, hvor man kan drøfte de store udviklingsperspektiver, der kan ligge for det bornholmske samfund i at blive Danmarks, og måske verdens, første energiø. Her tænkes på alle de afledte effekter, det kan give indenfor erhvervsudvikling, arbejdspladser og uddannelse, hvis mulighederne gribes. Borgmester Jacob Trøst siger:

Lægger jord til
”Bornholm skal lægge landjord og horisont til statens energiø. Det gør vi gerne, men vi lægger os også i selen for at udnytte de muligheder, som energiøen potentielt kan bringe til vores samfund i form af erhvervsudvikling, arbejdspladser og udvikling af vores uddannelses- og forskningsmiljø. Disse muligheder og perspektiver skal vi have en dialog med ministeren om. Det er glædeligt, at ministeren har taget imod vores invitation og kommer med et så stærkt hold,” siger Jacob Trøst og uddyber:

En god fortælling
”Bornholm kan på flere måder gå hen og blive en rigtig god fortælling også for staten. Både i form af at udvindingen af vindenergien bliver i så stor en skala, at den skal eksporteres til millioner af andre forbrugere udenfor Bornholm. Men også på den måde  at vi kan blive et rigtig godt eksempel på, hvordan den grønne omstilling kan løfte et lokalområdes udvikling. Den historie forestiller jeg mig, at ministeren gerne vil være en del af,” siger borgmester, Jacob Trøst.

Ministeren og hans delegationen skal blandt andet ud til sitet for landanlægget ved Sose og til møder i Rønne Elværk, hvor de mødes med de bornholmske gruppeformænd. Herefter vil der være et møde med partnerne i den erhvervsdrivende fond, Baltic Energy Island.

Seneste artikler

Fik du læst?

Fede beats i Rønne

MUSIK: Stemning var høj, og luften fuld af fede beats fredag aften, da Tunes Of Tomorrow i forbindelse med Kulturugen inviterede til Rap i Rasch.

Læs mere »