Michael er iværksætternes mand

ERHVERV: Michael Dam og medarbejderne hos Formula Micro på Rabækkevej i Rønne er et sikkert team at have i ryggen, når en ny virksomhed ser dagens lys. Enten det er hjemme i stuen eller på kontor – og levering af computere, telefoner og software, regnskabsprogrammer, kontormøbler m.m.

Michael Dam, Formula Micro (Foto: Torben Ager)

 

Bornholm er om noget sted i Danmark en ægte iværksætter-ø: Et utal af mindre virksomheder – og mange med virkelig stor succes – skyder op jævnligt – hvad enten den kun beskæftiger indehaveren, der arbejder hjemme i stuen – eller det er flere sammen på eget kontor, i Møbelfabrikken i Nexø – eller hvor man nu ellers kan finde lokaler som en mindre virksomhed.

Og det gælder alle mulige brancher, det er cafeer og iskiosker, butikker, mindre fødevareproduktioner, pr- og informationsvirksomheder, kunstnere og keramikere, mange liberale erhverv – og mange, mange flere.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Michael Dam – kender alt til iværksætteri – og til udstyret dertil.  (Foto: Torben Ager)

 

Fælles for de mange iværksættere på øen er, at den bedste rejsekammerat, de kan få med på turen, er Formula Mikro på Rabækkevej i Rønne,

Her huserer Michael Dam og hans dusin af dygtige og engagerede medarbejdere. Og de kan sikre den bedst mulige start, når det gælder anskaffelse af diverse hardware, computere lige fra bærbare til stationære, til regnskabsprogrammer og andet software – skræddersyet til den enkelte virksomhed.

Michael Dam og Co. står klar til at rådgive om anskaffelse af alt nødvendigt udstyr til iværksætteren – hvad enten det bare er en enkelt person – eller flere sammen.

Her er også gode ideer til anskaffelse af printere, kopimaskine, Officepakker, Outlook og diverse hostings-tilbud, så alt fra internet, webpages og emails er klart.

Leje – ikke eje
Man kan f.eks. leje den nødvendige software på månedsbasis, så man slipper for dyre investeringer. En skøn måde at komme i gang på.

En super service er døgnvagten for hostingkundetrne, så man er sikret en god hjælp, hvis der skulle opstå fejl – og hvem har iøvrigt ikke prøvet det. Det kan blive ganske dyrt ikke at få fejlene opdaget og rettet i tide, hvis man lever af salg på nettet. Web-kunder har ikke stor tålmodighed i dag…

For kreativ mennesker kan regnskaber være noget af en sur pligt: Også her kan Formula Micro hjælpe med effektive økonomi-styrings programmer, der kan klare “alt det kedelige”.

Og Formula Micro kan selvfølgelig også forsyne den nystartede virksomhed med kasseapparater og betalings-terminaler, hvis der er behov for det.

Genbrugs it?
Michael Dam fortæller, at Formula Micro også tilbyder flere former for genbrugs-it, hvor man som nystartet virksomhed kan spare mange penge ved at anskaffe sig brugte pc’er, kaldet refurb – maskinerne er fra Lenovo , der bl.a. fremstiller en serie meget populære bærbare laptops – foretrukket af både forretningsfolk og skribenter. Maskinerne leveres med garanti.

Michael Dam er selv en spændende iværksætterhistorie: Han begyndte i sin tid som regnskabsmedarbejder i et firma, der senere blev overtaget af Formula Micro. Her blev han regionschef – og senere købte han virksomheden med to kolleger. De er senere købt ud, så Michael står som den eneste indehaver i dag.

Han ved derfor også selv alt om, hvordan det det er at være iværksætter – og er noget nær specialist i at hjælpe nye på vej – især på alle former indenfor it-delen og andet nødvendigt udstyr.

Også kontormøbler
Bornholm har rigtig mange små virksomheder, der bliver drevet af ejeren selv hjemmefra. Der er også gode muligheder for kontorfællesskab på øen.

Men skulle nogle stykker gå sammen i erhvervslokaler med indretning af egne kontorer, så kan Formula Micro også hjælpe med alt her:  Firmaet tilbyder mange former for indretning, kontor- og loungemøbler, kontorstole, delevægge, belysning og alt andet, der hører sig til på et kontor.

Så har du en god ide til at starte en ny virksomhed – så er folkene på Rabækkevej klar til at gå med som holdkammerater.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?