Marianne og den lille jylkat

Marianne Lind spreder hygge omkring sig med sin strikkecafé – og sælger sjove souvenirs ved røgeriet i Hasle. Her kan man bl.a. sikre sig en bornholmsk jylkat

Marianne Lind – hyggelige souvenirs ved røgeriet i Hasle – bl.a. små jylkatte…

 

Hun er altid smilende og positiv, pigen fra Hasle, der som helt ung tog rundt med sin far, der var træskærer, og solgte ting og sager på loppemarkederne på Bornholm.

Hun hedder Marianne Lind, og i mellemtiden er hun blevet mor til to og har boet på Færøerne med sin færøske-libanesiske mand, som hun desværre mistede for en del år siden. Nu er hun tilbage i Hasle – og hun sælger stadig ting og sager, nu ved røgeriet i Hasle. Det vender vi tilbage til.

De to børn Jasmin og Filip er i mellemtiden blevet 20 og 22 år, Jasmin bor ovre, mens Filip bor på øen.

I dag er de begge to hjemme hos mor. “Jeg har lige skåret en melon ud til dem”, siger Marianne med et stort smil – tilsyneladende meget tilfreds med at have begge børn hjemme.

Ikke at hun savner selskab. Marianne er den del af Bornholms Flygtninge Venner, og hun har siden hun var ganske ung været frivillig i forskelligt socialt arbejde. Det er hun stadig, bl.a. som patientstøtte på Bornholms Hospital, tidligere hjalp hun til hos Røde Kors, da organisationen var på Bornholmerslottet. Og har hjulpet mange andre steder…

 

Hjælper andre

For sit arbejde med at hjælpe og støtte andre mennesker er Marianne indstillet til Fællesskabsprisen, som man kan læse mere om på dens hjemmeside. Hvis man vil stemme på Marianne skal man gå ind under “Indstillede” og “Danmark”. Her finder man hendes billede, som man blot skal like. Så er der chance for, at en bornholmer får en fortjent hæder. (Sanne Zarp fra Stop Spild Lokalt er den anden bornholmer, der er indstillet til den fine pris).

Og der er god grund til at hædre alle, der gør en indsats for andre.

Marianne skaber god stemning for andre mennesker flere andre steder. I disse uger har hun f. eks. taget initiativ til “strikke-ude-hygge” hveranden lørdag. Her kan alle interesserede møde op på terrassen ved Nordliv Vandrehjem i Hasle.

“Alle tager deres egen kaffekurv med med lidt varm kaffe og en kage, og så hygger vi ellers med vort strikketøj et par timer”, fortæller Marianne. Det foregår fra kl. 14 til kl. 16 og næste gang er lørdag 25. juli. Vi skulle hilse og sige, at alle er velkomne.

Marianne står jo også står for en populær håndarbejdscafé på det gamle rådhus i Hasle. Den begynder til september, men da der var flere, der savnede at strikke sammen med andre i sommermånederne, så, 1-2-3: Så var der strikke-ude-hygge på terrassen på vandrehjemmet i ugerne her i sommer.

For Marianne kan lide at få tingene gjort – og hun taler ikke bare om at hjælpe andre.

Mariannes jylkatte – en herlig souvenir.

 

Og så, som vi lovede, lidt om hendes lille forretning ved røgeriet i Hasle. Her kan man finde hende hver torsdag og lørdag fra kl. 10 til 14, hvor hun sælger nogle skønne, hjemmestrikkede souvenirs fra Bornholm, bl. a. nogle søde jylkatte – bornholmsk navn for et pindsvin, til behagelig orientering for de, der ikke er fra øen.

Her står Marianne sammen med andre dygtige damer Rita, der sælger strømper og huer og Jane, der laver stråltrådsflet. Her er også Elvy og Lis, der bl.a. sælger hjemmestrikkede trøjer og så er der Mai-Britt fra Den lille Butik med lækkert interiør.

Et lille, lokalt marked med spændende ting og sager og som et spændende tilbud til de, der skal ind og mæske sig i røgeriet med saltstegte sild og fiskefrikadeller eller besøge det lille museum på stedet.

Nogle af damerne er der også lørdag og søndag, så der er noget at komme efter lige fra torsdag til søndag.

Og glem ikke en jylkat. Man kan ikke forlade Bornholm eller bo på øen uden at have sådan en lille fyr i lommen…

 

Seneste artikler

Fik du læst?