Mareridt at være syg på Bornholm

FOLKETINGSVALG 22′: “At være alvorligt syg er et mareridt, specielt hvis man bor på Bornholm. Oven i sygdommen kommer utrolige udfordringer bare med at modtage behandling. Det er en skandale”, siger Danmarksdemokraternes folketingskandidat på Bornholm, Vibeke Brønnum.

Vibeke Brønnum – bornholmer og kandidat for Danmarksdemokraterne.

 

“At være alvorligt syg er et mareridt, speciel hvis man bor på Bornholm. Oven i sygdommen kommer utrolige udfordringer bare med at modtage behandling. Det er en skandale”

Det siger Danmarksdemokraternes folketingskandidat på Bornholm, Vibeke Brønnum. Hun stiller op for Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne. En af Vibeke Brønnums mærkesager er lighed i sundhed.

En fornærmelse

“Lighed i sundhed er noget den nuværende regering har talt meget om, men det er en fornærmelse at tale om lighed i sundhed på Bornholm”, siger Vibeke Brønnum, og fortsætter:

“Jeg talte i går med flere borgere, som fortæller gribende historier, en af dem om at tage over for at få lagt en sonde, blive sendt hjem, ankomme i sin egen seng omkring midnat, kun for at skulle stå op igen tidligt næste morgen for at rejse over igen for at få fjernet sonden. Det er umenneskeligt og som sygeplejerske ved jeg, at det direkte modarbejder helbredelse.

Jeg mødte andre med tilsvarende beretninger, da jeg gik rundt i Rønne i går. Det er simpelthen ikke i orden og skal laves om: Betalt overnatning i København, f.eks. på de patienthoteller der allerede findes må være et af tilbuddene,” siger Vibeke Brønnum.

Seneste artikler

Fik du læst?