Malmö Opera på sjældent gæstevisit med “La bohème”

Bornholms Teater forkæler de lokale operaelskere med en Puccini-opera i topklasse på Rønne Theater.

LaBoheme – på Rønne Theater

Med et besøg fra Malmö Operaens “La bohème” fredag 23. september byder Bornholms Teater på en af de helt store attraktioner under den kommende Kulturuge. Operaen spiller kun denne ene aften på Rønne Theater i en turnéversion fra Malmö Opera. Den besøger 18 forskellige steder i Sverige og så Bornholm som det eneste sted i Danmark.

Elsket klassiker

PR-medarbejder ved Bornholms Teater Kim Caspersen siger: ”Giacomo Puccinis “La bohème” er en af de mest kendte og elskede operaklassikere. Historien om de fattige, unge bohemer byder på romantik, drama, store følelser og virkelig, virkelig vidunderlig musik, og vi har været utrolig heldige med at kunne lokke Malmö Operaen en tur til Bornholm, som det eneste sted udenfor Sverige. Baggrunden er, at vi gerne vil deltage i fejringen af Dansk Teater 300 års jubilæum med noget ekstraordinært, og at det så også kan være med til at løfte Kulturugens profil, er bare en ekstra bonus, som vi håber de bornholmske operaelskere og tilrejsende gæster vil tage godt imod.”

1800-tallets Paris

Historien centrerer sig om seks unge mennesker, der lever bohemelivet i 1800-tallets Paris: en digter, en kunstner, en filosof, en musiker, en syerske og en sangerinde. De har store tanker om den smukke kunst og den romantiske kærlighed og drømmer om et liv, hvor de kan elske og skabe i frihed. Men den grå virkelighed ligner ikke rigtig deres rosenrøde luftkastel. De får intet solgt og er i virkeligheden fattige som kirkerotter. De lever i fattigdom og kulde. Hvordan får de penge til mad og husleje? Og hvordan vil de få kærligheden til at overleve på trods af sult, elendighed og sygdom?

Kunstneriske bohemer

I rollerne møder vi primært yngre svenske operatalenter, som Magnus Lindegård, David Risberg, Ella Morin, Sebastian Durán og Elin Eriksson, men også armenske Tigran Hakobyan, der til dagligt er solotenor ved Armeniens National Opera.

“La bohème” er instrueret af Sara Cronberg, som for nylig blev tildelt Thalia-prisen og en pris fra den svenske teaterkritikerforening. Franciska Zahles kostumer ånder 1800-tallet, men leder samtidig tankerne hen på nutidens kunstneriske bohemer. Hun har også skabt scenografien.

Seneste artikler

Fik du læst?