Louisekroen bliver spist ud af huset

GASTRONOMI: Værtsparret på øens meget populære bøf-restauration er gået på jagt efter tallerkener – de skønne smedejerntallerkener, de møre bøffer serveres på, trænger til at blive suppleret op…

Værtsparret Jan Handberg og Vibeke Kruse – på jagt efter tallerkener: (Fotos: Louise Ekholdt / Ø-tv)

 

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at nogle af de mest møre og saftige bøffer serveres på den hyggelige og romantiske Louisekroen i Bølshavn.

Bøfferne kommer rygende varme ind på nogle solide støbejernstallerkener, der fulgte med, da værtsparret Vibeke Kruse og Jan Handberg overtog kroen for godt fem år siden.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Bornholmeridyl i Bølshavn – på alle tider af året.

 

Tallerkenerne, der er perfekte til bøfservering, blev i sin tid bestilt på Bornholms Jernstøberi af den første restauratør på kroen, Grethe Damgaard fra den kendte, jyske bøf- og tæppefamilie, der åbnede kroen for 50 år siden.

Men hele samlingen af tallerkener er gennem årene reduceret lidt ad gangen, og nu kniber det, når der kommer større selskaber på kroen med at have ens tallerkener til alle.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Det er de originale borde fra kroens åbning tilbage i 70’erne, som gæsterne bænkes ved. Og når gæsterne er samlet omkring bordet kommer bøfferne ind på sydende tallerkener. (Foto: Torben Ager)

 

“Vi er i fuld gang med at lede efter nogle tilsvarende tallerkener,” siger Vibeke Kruse, der om lidt får huset fyldt med sultne gæster, der kommer for at spise husets gode mad på de gode smedejernstallerkener. Der er endnu nok til alle, men når dørene lukkes på kroen for denne sæson, når den sidste gæst er gået på lørdag 18. november, så vil Vibeke og Jan gå på jagt efter nogle af de gode smedejernstallerkener, som kroen  – også – er blevet så kendt for.

 

Seneste artikler

Fik du læst?