Liv og dejlig mad i Gudhjems gamle mølle

SPONSORERET INDHOLD: Der er kommet liv i Gudhjems vartegn, familien Kullmanns gamle mølle fra 1893, der nu serverer lækre retter i nærmest historiske omgivelser…

Der er kommet nyt liv i den gamle mølle, der serverer lækker mad og herlige vine. (Fotos: Torben Ager)

 

MAD & DRIKKE: Man befinder sig midt i en del af Bornholms måske smukkeste by Gudhjems historie, når man i dag besøger Restaurant Gudhjem Mølle, der i alt fald ikke kan klage over beliggenheden: Møllen kan ses i miles omkreds, og er derfor ikke svær at finde for rejsende og fastboende folk.

I en del år har det været Bornholms Brandforsikring, der har ejet og restaureret Gudhjem Mølle, men fornylig købte erhvervsmanden Michael Møller fra Rønne den historiske mølle.

Kender man Michael Møller, så ved man også, at der sker noget: Får han øje på et tomt hjørne på øen, er stedet lavet om til en café eller restaurant i løbet af no time, sagt med et glimt i øjet.

For sådan gik det jo med møllen i Gudhjem: Handlen var knapt overstået, før Michael & co. gik i gang med at indrette stedet til en restaurant, som fastboende og turister nu kan glæde sig over.

Også handlende og kolleger i Brøddegade-kvarteret i Gudhjem vil nu få mere trafik fra havnen og op til møllen, hvor turisterne vil søge op for at få lidt mad og drikke. Et nyt madhjørne i Gudhjem: Overfor møllen finder vi restaurant Gudhjem Bakke.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der serveres lækker fisk, kød og fristende desserter i den gamle mølle.

 

Til Gudhjem Mølle har Michael fået hjælp af den fra øen så kendte restaurationsmand Patrick Hult, som i forvejen er partner med Michael Møller i Rønne på Restaurant Râzapâz, og som også holder et skarpt, gastronomisk opsyn med Høiers i Allinge, der er Møllers tredje spisested på øen. Patrick har en fornem kulinarisk baggrund med arbejde på adskillige Michelin-restauranter, bl.a. Noma i København, før han vendte hjem til øen.

Restaurant-imperiet udvides: Rønne, Allinge- og nu altså også Gudhjem Mølle, der er opført af møller Kullmann tilbage i 1893. Familien drev møllen helt frem til 1944, hvor et kornfirma fra København overtog driften. Og møllen hare da også en gastronomisk fortid, da Prins Henrik i 2005 indviede ”Bornholms Gourmet Center” i Gudhjem Mølle.

Ifølge hjemmesiden Gudhjem.nu er Gudhjem Mølle en tårnmølle af typen ”Hollandsk vindmølle” og angives som Danmarks største gamle vindmølle, ligesom dens vingefang på 24 meter med laskede vinger er landets største.

(Artiklen fortsættes under billedet

Nyt spændende spisested i Gudhjem.

 

Nu er duften af dejlig mad tilbage i møllen, hvor lækre retter som den velsmagende Kulmule eller Tatar m. peberrod og knas og Confiteret gris m. blanquette sauce serveres, mens andre venter på de rødspætter, der syder på panden og endnu andre glæder sig til lækre desserter med æble el. rabarber. Eller hvad med en tallerken med fristende tapas?

Lutter lækre specialiteter, der naturligvis hurtigt kan få følgeskab af store, læskende oplevelser på flaske i form af skøn vin,  øl m.m.

Møllen er det rigtige sted at slappe af for hele familien – eller bare for to eller fire gode venner, der vil hygge sig med noget godt på tallerkenen – og lidt godt i glasset.

(Artiklen fortsættes under billedet

Ren råhygge på Gudhjem Mølle, der nu serverer lækker mad i historiske omgivelser.

 

Michael Møller siger til Bornholmnyt.dk, at med købet af møllen i Gudhjem, er han ligesom kommet hjem – en ring er sluttet:

”Min farfar havde forretning i Gudhjem, så jeg er kommet her en del, og derfor tænkte jeg, at møllen lige var noget for mig”, fortæller han.

Michael Møller driver i forvejen Bornholmertårnet på Dueodde og Bornholmerslottet i Rønne samt ”Høiers” i Allinge og har tidligere på året købt sig ind i “Râzapâz” på Laksetorvet i Rønne. Han er endvidere indehaver af Bornholms Service – og Skadescenter i Aakirkeby og har tidligere også drevet Café Luna i Allinge.

Så velkommen til en gammel Bornholmer-historie – og velkommen til møllen. Mere Gudhjem bliver det ikke…

Der er åbent både til frokost og til middag – alle ugens dage.

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?