Lexi vandt den første hundekonkurrence

Søndag bød på den første konkurrence i Bornholms Politihundeforening: Lydigheds Cup…Lexi løb i bogstaveligste forstand med førstepræmien…

Fra venstre Harriet med Lexi, Per med Luthor og Sanni med Olga.

 

Søndag 21. juni holdt Bornholms Politihundeforening årets første konkurrence: Lydighedscup. Den fandt ved klubhuset på Torneværksvej i Rønne.
Der skulle have været flere forskellige konkurrencer i løbet af foråret, men pga Covid-19 blev både træning og konkurrencer aflyst. Men nu er aktiviteterne tilbage, selvfølgelig med restriktioner.
Dagens konkurrence gik ud på at se om hundene gjorde, som deres hundeførere ville ha’ dem til. En hundefører og hund ad gangen. Alt foregik på en stor græsplæne.
Der var i alt seks øvelser som de tre tilmeldte hundeførere og hunde skulle igennem.

Gø på kommando
En ren lydighedsøvelse, hvor hunden skulle følge hundeføreren uanset hvor denne går hen.
Derefter skulle hunden hente (apportere) en genstand, som hundeføreren havde kastet ti meter ud på banen  – og selvfølgelig aflevere den til føreren.
Så skulle hunden gø på kommando og derefter tie igen.
Bagefter skulle hunden springe, igen på kommando, over et springbræt som var 1,50 m højt.
Derefter skulle der laves en ”afdækning” hvor hunden skal på et udpeget sted, lægge sig på kommando, hvorefter hundeføreren gik i skjul 50 meter væk, og så skulle hunden blive liggende i to minutter,før hundeføreren kalder på den. Dette kan være svært for nogle hunde, da de ikke kan se deres fører under øvelsen.

Cykeløvelse
Sidste øvelse var en cykeløvelse. Den gik ud på at hunden startede ”på plads” (førerens venstre side), og når hundeføreren begyndte at cykle, skulle skal hunden uden kommando selv løbe bag om cyklen og løbe ved siden af cyklens højre side. Når hundeføreren så stoppede igen med at cykle, skulle hunden løbe tilbage til  ”på plads” på førerens venstre side.
“Det var sjovt og hyggeligt at begynde igen, efter at vi ikke har måtte lave noget i næsten tre måneder.  Vi havde en dejlig dag i hundens tegn”, fortæller dagens vinder, Harriet Larsen, der bandt med hunden Lexi. Det var i øvrigt Lexi’s to søskende, Luthor og Olga (halvsøster), der kom på de næste pladser.

Resultat:
1 plads: Harriet Larsen og Sund Hund Lexi
2 plads: Per Finne og Sund Hund Lex-Luthor
3 plads: Sanni Marcussen og Sund Hund Olga.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?