Lækker dessert tog prisen

GASTRONOMI: Olivia Thorbek Jensen fortryllede dommerne med sin dessertservering, som sikrede hende sejren i talentkonkurrencen for unge kokke – “Rising Star 2024”

Olivia i gang med at tilberede sin forrygende dessert

 

Svinkløv Badehotel, Noma og Bocuse d’Or.

Deltagerne i årets Rising Star har samlet erfaring fra prominente steder, før de trådte ind i køkkenet til “Sol over Gudhjems” prestigefyldte talentkonkurrence for unge kokke.

Olivia Thorbek Jensen fra Kathrines Støvlets Hus i Sorø, André Skjødt Andersen fra Hotel Frederiksminde (Præstø), Stine Hartvig Pedersen fra Restaurant Domæne (Herning) og Magnus Rosendahl fra Bistro RK (København) var de fire deltagere, der kæmpede om talentprisen. De leverede alle hovedretter og desserter på et meget højt niveau, der omfattede flere bornholmske elementer.

En fuldendt dessert
Ved dommerbordet sad en række af Danmarks mest anerkendte og prisvindende kokke: Artur Kazaritski (vinder af Sol over Gudhjem 2023), Francis Cardenau fra Cardenau, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus.

De fire dommere var enige om, at Olivia Thorbek Jensen leverede konkurrencens bedste dessert. Men det lå ikke i kortene, at hun skulle løbe med sejren. Efter hovedretten lå Olivia Jensen på en samlet tredje plads sammen med Stine Pedersen, så det var de store skyts der skulle findes frem til den sidste time.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Olivias dessert

Det skulle dog vise sig, at Olivia havde brugt tiden flittigt i træningskøkkenet på sin dessert. Med en samlet score på 212 point for dessertserveringen landede Olivia på førstepladsen med årets højeste score for en enkelt ret. Og dommerne var mildest talt imponeret over serveringen:

“Olivias dessert havde det hele. Hun havde gjort utrolig meget ud af fortællingen med fine barndomsminder fra Bornholm som pandekager, chokoladecreme, honning og roser” lød det fra Francis Cardenau. “Trés magnifique!”

Kvinder i toppen
Udover titlen som årets Rising Star, vandt Olivia Thorbek Jensen også en præmiecheck på 20.000 kr., nøglerne til en Audi Q4 e-tron i en måned og en rejse til Torino i Italien med Lavazza.

Og det var en utrolig stolt og ydmyg kok, der vandt konkurrencen: “Det er en kæmpe anerkendelse, at alt ens hårde arbejde har båret frugt, men at det var så godt, var en vanvittig oplevelse” siger Olivia Thorbek Jensen og fortsætter: ”De andre deltagere er virkelig skarpe, så jeg vidste at jeg skulle levere mit absolut bedste. At jeg går hen og vinder, er en kæmpe drøm, der bliver til virkelighed.”

Olivia står til daglig i køkkenet hos Kathrines Støvlets Hus, men allerede mandag stempler hun ind i Bocuse d’Or-køkkenet, hvor hun skal hjælpe den danske kandidat op mod EM i marts. Det er med andre ord, en inspirerende rollemodel, som den nye generation af dygtige danske kokke, kan se op til.

 

Seneste artikler

Fik du læst?