Kursus: Styrk arbejdet med traumatiserede børn og unge

“Giv mig et kram, men rør mig ikke”, hedder det bl.a. på et omfattende og særdeles lærerigt kursus, som psykolog Flemming Zuschlag Christensen holder for bl.a. pædagoger, plejeforældre og andre interesserede i Rønne til maj

Tilbud om kursus om traumatiserede børn til pædagoger, lærere, plejeforældre m.fl.

 

Nu er der mulighed for – for alvor – at komme i dybden med de udfordringer, der opstår for de mennesker, der arbejder med børn og unge, der har været udsat for traumer.

Det sker, når Flemming Zuschlag Christiansen, psykolog og indehaver af Psykologselskabet Toftemosegaard i Skibby ved Frederikssund holder kursus for pædagoger, lærere, pædagogmedhjælpere, plejeforældre – og alle andre, der arbejder med – eller har interesse for – sårbare og udsatte børn og unge. På kurset vil deltagerne blive præsenteret for teori, metode og tilgange, der kan styrke det daglige arbejde.

Omsorgssvigt
“Indholdet på kurset er bl. a. emner som “Børn og unge udsat for omsorgssvigt, udviklingstraume og overgreb”, fortæller Flemming Zuschlag til Bornholmnyt.dk.

Der vil endvidere i det omfattende program være introduktion til traumer og traumereaktioner inkl. dissociation, en tilstand, hvor der ikke er sammenkobling mellem umiddelbare sanseoplevelser, beherskelse af bevægelser, erindring eller identitetsoplevelse og bevidstheden.

Teoretisk viden
Deltagerne får en dybere teoretisk og praktisk viden om, hvordan de kan regulere børn og unges nervesystem, deres arousalniveau og øge deres robusthed. En høj arousal betyder, at vi er vågne, på vagt og aktive, mens en lav arousal betyder, at vi er søvnige, sløve, døsige osv.

Flemming Zuschlag Christiansen

 

Deltagerne vil blive præsenteret for tilgangen Somatisk Experiencing, Sleeping Dogs-metoden og den narrative tilgang, som betyder, at man kan bidrage til at stabilisere børn og unge udsat for traumer.

Ny viden
“Med udgangspunkt i den præsenterede teori og metoder, vil vi drøfte, hvordan deltagerne kan omsætte deres nye viden i det daglige arbejde. Det teoretiske oplæg vil blive suppleret med videofilm og inddragelse af deltagernes egne cases,” fortæller Flemming Zuschlag Christensen og tilføjer:

“Vi vil bl.a. tage udgangspunkt i Judith Herman, Arianne Struik, Kari Killén, Daniel Stern, Peter Fonagy, Susan Hart, John Bowlby, Bruce Perry, Dag Ø. Nordanger, Per Schultz Jørgensen, Michael White og Scott D. Miller og Peter Levine.”

Kurser og foredrag
Psykologselskabet Toftemosegaard har eksisteret i mere 15 år og har derfor manges års erfaring med psykologiske undersøgelser og tilbyder en bred vifte af psykologiske undersøgelser af børn, unge og voksne. Der arrangeres tillige et væld af kurser og foredrag. Læs mere på toftemosegaard.dk.

Praktiske oplysninger:
Kurset afholdes onsdag-torsdag 24. og 25. maj – begge dage fra kl. 9 til 15.30 på Hotel GSH på Strandvejen i Rønne. Pris: 3.995 kr. pr. person, inkl. mulighed for morgenmad, frokost, kaffe/te med kage om eftermiddagen. Overnatning er ikke inkluderet. Læs mere og foretag tilmeld senest lørdag 1. april på cenku.dk.

Seneste artikler

Fik du læst?

Fede beats i Rønne

MUSIK: Stemning var høj, og luften fuld af fede beats fredag aften, da Tunes Of Tomorrow i forbindelse med Kulturugen inviterede til Rap i Rasch.

Læs mere »