Kunst i rundkørsler indvies


Bornholms Regionskommune markerer, at kunstneren Esben Klemanns udsmykning af rundkørslen ved Torneværksvej i Rønne står færdig. Det sker fredag 3. december og alle er velkomne

Esben Klemanns kunstværk ved Torneværksvej i Rønne.

 

Der er nu lagt sidste hånd på det tredje og sidste kunstværk i rundkørslerne på ringvejen i Rønne. Udsmykningen består af en to meter høj cirkelformet betonvæg, der, som man kører rundt om den, kollapser  – for så at rejse sig igen. I sit arbejde med betonelementet forsøger kunstneren Esben Klemann at få os til at undre os og se noget velkendt i et nyt lys. Esben Klemann er uddannet skulptør fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi.

Værket fuldender den kunstneriske udsmykning af de i alt tre rundkørsler, som Brdr. E., S. & A. Larsens Legat har givet i gave til kommunen. Første etape af udsmykningsprojektet blev færdig i 2016 med etableringen af billedkunstneren Nils Erik Gjerdeviks værk i rundkørslen ved Snorrebakken, mens anden etape blev realiseret i 2018 med opsætningen af Vibegårds Rundkirke af kunstnerduoen Randi og Katrine. Med færdiggørelsen af Esben Klemanns værk kan Rønne nu byde på tre forskellige kunstværker, der alle har til formål ”at sætte Rønne og Bornholm på landkortet”.

Tag med på kunst-bustur

Arrangementet fredag 3. december starter ved rundkørslen ved Torneværksvej, hvor bl.a. formand for job-, udviklings- og fritidsudvalget, Erik Lund Hansen og kunstner Esben Klemann vil være tilstede.

Bagefter vil det være muligt at komme med på en kunst-bustur forbi alle tre værker. Her vil billedkunstner og medlem af Kunst- og Kulturhistorisk Råd, Anne Sofie Meldgaard, fortælle mere om udsmykningen og betydningen af kunst i det offentlige rum.

Der er dog begrænsede pladser til busturen, så der er krav om tilmelding. Tilmelding på kf@brk.dk senest tirsdag 30. novembe. Turen finder sted fredag 3. december kl. 14 med mødested ved rundkørslen mellem Torneværksvej og Nordre/Østre Ringvej.