Kraftig stigning i andelen af grønne køretøjer over Øresundsbroen

TRAFIK: Køretøjer drevet af el eller brint stiger på Øresundsbron – andelen er steget med mere end 40 procent mellem januar og september 2023.

Betalstationen Norra. (Foto: Peter Brinch/Øresundsbroen)

 

Øresundsbroen har en ambition om at blive verdens mest bæredygtige bro, og i det arbejde er det vigtigt, at flere kunder skifter til en mere bæredygtig rejse over broen.

Pilotprojekter
“At måle andelen af fossilfrie passager og følge udviklingen er en måde for os at gøre opmærksom på udviklingen i den grønne omstilling. Vi har også pilotprojekter med hurtigopladning til vores kunder og elektrificerede fragtruter, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør på Øresundsbroen.

Øresundsbroens samlede antal grønne passager – inklusive både personbiler og godstransport – udgjorde 9,8 procent i september 2023. Sammenlignet med syv procent i januar 2023 er det en stigning på 40 procent.

Stiger hver måned
“Tendensen med flere og flere grønne passager er stærk, og vi ser andelen stige hver måned. En stigning på 40 procent på bare ni måneder viser, at vores kunder skifter i et hurtigt tempo,” siger Bengt Hergart.

I morgen- og eftermiddagsmyldretiden er mere end hvert tiende køretøj på Øresundsbron fossilfri.

“På hverdagsmorgener og i eftermiddagsmyldretiden, hvor vores pendlerkunder kører mest, er andelen af fossilfrie køretøjer 11 procent, og for personbiler er den helt oppe på 12 procent. Uden for pendlertimerne ligger den grønne andel på mellem syv og otte procent, så pendlernes passager er de grønneste,” siger Bengt Hergart.

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »