”Kræmmer Erik” på Bornholm

Den populære kræmmer fra TV2 åbner bl.a. Sparloppan i Aakirkeby på fredag…

”Kræmmer Erik” – nye optagelser på Bornholm

 

Alle elsker det: At gå på loppe- eller kræmmermarked og gå på jagt efter ting og sager.

Et af TV2’s populære programmet er ”Fantastiske Fund” med den landskendte ”Kræmmer Erik”.

Og nu er Erik såmænd her på Bornholm, hvor han i de kommende dage skal lave nye optagelser til sit populære tv-program, der skal på skærmen fra august.

Det bliver spændende at se, hvilke fund, han kan gøre her på øen. Vi er nogle stykker der ved, at det ikke er så få…

Kræmmer-Erik har i forvejen en forbindelse til øen, fordi han i længere tid har været både repræsentant for og sælger af de smukke produkter fra Michael Andersen Keramik i Rønne. Det skete, da Erik og hans hustru Birgitte traf keramikfabrikkens nuværende ejer, Solveig Ussing. Parret var særligt begejstrede for den relancerede vase ”4767”, der har gået sin sejrsgang – ja, næsten kloden rundt.

”Kræmmer-Erik”, som du i øvrigt kan læse mere om andetsteds her på sitet, er en travl herre, der også netop har åbnet sin egen kræmmerbutik, der hedder det samme som tv-programmet, ”Fantastiske Fund” hjemme i Kulhuse. Sæsonen blev, som meget andet, udsat af visse årsager, men forleden blev dørene åbnet.

Henved 200 nysgerrige lagde den dag vejen forbi forretningen, hvor man finder alt fra dansk design, , kunst og finurlige kvalitetslopper.

Og ”Kræmmer Erik” var i dagens anledning trukket i fuld galla, til stor glæde for de mange besøgende.

Og mon ikke også at det originale kræmmerkostume er på plads, når han på fredag 29. maj kl. 15 besøger ”Spar Loppan” i Aakirkeby?

Hvor er kræmmerne
For det er her – i lokalerne på første sal over Spar-supermarkedet på torvet i Aakirkeby, at købmand Egon Jensen har åbnet Spar Loppan, der bliver et sandt eventyr for alle kræmmere – og de sikkert mange gæster.

Heroppe  – og på hele 800 kvm. –  kan alle øens kræmmere – og alle andre i øvrigt – boltre sig og få et stade eller to. Der er café, og det smarte er, at man ikke selv behøver at være på standen. Alle udstillede genstand bliver mærket, og så ryger pegene automatisk ind på kontoen, efterhånden som varerne bliver solgt.

Et flot koncept til alle kræmmere, og ingen tvivl om, at torvet i Aakirkeby vil blive godt besøgt – til glæde for alle de omkringliggende handlende også. Ingen nævnt, ingen glemt…

Vi skal hilse fra købmanden og sige, at der lige nu er tilbud på staderne:

”Book to uger til en uges pris”, hedder det, så nu er det bare med at gå ind på hjemmesiden sparloppan.dk og reservere plads.

”Der er stadig ledige stand”, siger købmand Egon Jensen, der er lidt forundret over, at ikke alle stader er udsolgt for længst:

”Man hører tit, at kræmmerne på øen mangler plads. Nu har alle i alt fald muligheden her i Aakirkeby”, siger Egon Jensen, inden han lægger røret på.

Den mand har altid travlt.

I øvrigt kan du også læse mere om Spar Loppan andetsteds på Bornholmnyt.dk.

Spar Loppan åbner officielt på torsdag, men fredag 29. maj holdes receptionen fra kl. 15 til 17, og her kan man altså også træffe ”Kræmmer-Erik”  – Danmarks kræmmer nr. 1 – med forkærlighed for Bornholm.

Velkommen til ”Kræmmer-Erik” og til ”Spar Loppan”…

Seneste artikler

Fik du læst?