Konger og dronninger i spil til skoleskak

SKAK:  Dansk Skoleskak og Peterskolen inviterer tirsdag 10. oktober til kommunestævne i skoleskak. I alt 49 unge er tilmeldt årets hjernedyst.

Skoleskak på Peterskolen

 

En skakternet bil og rød løber er med til at sikre en festelig ramme når øens tænksomme unge mødes til dyst på tanker og idéer. Forsyningsselskabet Ewii støtter op og sikrer medaljer til alle deltagere.

Årets Bornholmsmesterskab i skoleskak får nemlig et ekstra tvist. Udover at Peterskolen på Almegårdsvej for første gang er vært, ruller Dansk Skoleskak også en skakternet bil til øen, ruller den røde løber ud og inviterer til kommunemesterskab i skoleskak tirsdag 10. oktober mellem  kl. 10 og 14.

Til Fyn
Udover vandrepokal til bedste skoler og medaljer til deltagerne, kvalificerer den bedste i hver årgang sig også til DM i Skoleskak & Læringsfestival, som holdes på Fyn sidst i november.

Kommunemesterskabet er en dag med alternativ læring, der træner ro, koncentration og evnen til at tænke fremad, hvilket bruges både i skolen og i resten af livet. Kommunestævner bidrager til at samle elever på tværs af køn, klassetrin, og kultur og skabe nye veje til læring.

Mellem fem og 20 år
Kommunemesterskabet er åbent for øens unge mellem fem og 20 år, der kender brikkernes gang og har lyst til at deltage en sjov og udfordrende skoledag, hvor de alle spiller hjernen stærk.

Kommunestævnet spilles med de klassiske skakbrikker og brætter, men understøttes digitalt via “Skoleskak App”, der viser ved hvilket bræt spillerne skal sidde, sikrer jævnbyrdige matcher og holder styr på pointene. Eleverne taster selv resultatet af deres skakpartier ind i Skoleskak App, og er dermed selv en stor del af at få dagen til at glide.

Ewii støtter for første gang op om arrangementet, og sikrer medaljer til alle de lokale konger og dronninger.

 

Seneste artikler

Fik du læst?