Kom og få mere at vide om ADHD

MENTALT: ADHD-lokalafdelingen på Bornholm inviterer til orienteringsaftener på Bornholms Heldagsskole i Østermarie

ADHD-lokalafdelingen på Bornholm har erfaret i det år, foreningen har eksisteret som lokalafdeling, at der mangler viden om ADHD, heriblandt viden om at ADHD kommer i mange former og udtryk, at alle med ADHD ikke er ens.

Og ikke mindst, at mange med ADHD er i stand til at masker deres ADHD, så den ikke ses af opgivelserne, men af de pårørende, som ser og mærker konsekvenserne af de daglige kampe for at følge med og leve op til de krav, der stilles til den ADHD-ramte.

Foreningen har også erfaret, at mange fagfolk efterspørger mere viden til brug i deres arbejde med borgere i alle aldre ude i det bornholmske samfund.

Misforstået ADHD
Der følger konsekvenser med uopdaget, ubehandlet og misforstået ADHD, som komorbide psykiatriske lidelser, manglende skolegang, manglende uddannelse og manglende tilknytning til arbejdsmarkedet, anbringelser af børn og unge, selvmedicinering med medicin, stoffer og alkohol, kriminalitet, et generelt dårlige helbred og tidligere død.

“Vi i ADHD-lokalafdelingen på Bornholm, ser det som en fælles opgave at klæde øen på i forhold til at hjælpe og forstå de bornholmere, der kæmper med ADHD, ansvaret ligger ikke kun i psykiatrien eller hos kommunen, men lige så meget hos os som lokalafdeling. Derfor har vi nu tre gratis tilbud til bornholmerne med psykoterapeut og næstformand i ADHD-foreningen Trish Nymark,” lyder det fra foreningen.

Tirsdag 23. maj:
ADHD for lærere og pædagoger fra kl. 16.00-18.00 og
ADHD for forældre og plejeforældre fra kl. 19.00-21.00

Onsdag 24. maj:
ADHD for sagsbehandler og mentor fra kl. 16.00-18.00

Alle tre  arrangementer finder sted i salen på Bornholms Helddagskole, Almindingsvej 23, Østermarie.

Seneste artikler

Fik du læst?