Kom med ind i maskinrummet…

“Kom med ind i maskinrummet i byggesagsbehandlingen i Byg,” lyder ny invitation…

zxsxsxs

 

Synes du, at det kan være svært at forstå regler og procedurer i byggesager? Oplever din virksomhed udfordringer med ansøgninger gennem Byg og Miljø? Så kom og bliv klogere på processerne og hvad der sker inde hos Byg.

Mandag 3. oktober bliver startskuddet for en serie af informationsmøder, hvor Byg inviterer de bornholmske virksomheder indenfor i maskinrummet. Informationsmøderne er fordelt over fem temaer, hvor du kan komme og blive klogere på Byg og de processer, der bliver arbejdet med, når din sag bliver behandler.

God byggeansøgning

“Jeg ser rigtig meget frem til disse arrangementer, hvor vi får muligheden for at åbne for ”Byg’s maskinrum” og fortælle om, hvordan man laver den gode byggeansøgning med henblik på at få en mere smidig sagsbehandling,” siger direktør i regionskommunen, Lillian Rasch Madsen og fortsætter:

“Jeg er fuldt ud bevidst om, at vores byggesagsbehandling har været opfattet som en ”black box”, og det er vi i gang med at gøre op med – og vi er glade for at Business Center Bornholm assisterer med at få denne række af gå-hjem-infomøder op at stå.”

Mange erfaringer

Med mange ansøgninger til Byg, kommer også mange erfaringer. Det er disse erfaringer, du nu kan få indblik i. Målet er at klæde virksomhederne bedst muligt på, således at ansøgningerne kan komme så gnidningsløst gennem sagsbehandlingen som muligt.

Informationsmøderne er rettet mod de erhvervsdrivende på Bornholm, for netop at kunne lette vejen for byggesagsbehandlingen på dette område. På disse informationsmøder kommer virksomhederne gennem alle udfordringer og knaster, der blandt andet kan være med forskellige typer af ansøgninger til Byg. Gennem oplæg og casebeskrivelser vil specialisterne fra Byg gennemgå de enkelte processer og de faldgruber, der kan opstå ved virksomhedernes ansøgninger.

De fem temaer

1) Hvad sker der i Byg, når Byg modtager en ansøgning. 2) Hvordan ansøger man korrekt gennem Byg og Miljø. 3) Hvad betyder en bevarende lokalplan – for husejeren og for håndværkeren. 4) Knopskydninger – hvad skal man som erhvervsdrivende være opmærksom på? 5) Alt uden for Byzone

”Vi hører fra virksomhederne, at det til tider kan være vanskeligt at ramme plet med ansøgninger til byggetilladelser. Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi sammen med Byg kan invitere de bornholmske virksomheder med til disse arrangementer, så vi forhåbentlig kan skabe en bedre forståelse og på sigt medvirke til et smidigere forløb,” siger Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm.

Første infomøde finder mandag 3. oktober fra kl. 15 til 16 adressen Landemærket 26 i Rønne.

Seneste artikler

Fik du læst?