Klassiske toner klinger på Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Musikfestival byder i aften velkommen til sin 52. festival. Det sker på Bornholms Kunstmuseum med en komponistaften med Mette Nielsen og Nordic Streng Quartet.

Nordic String Quartet – indleder Bornholms Musikfestival torsdag aften.

 

Det bliver en festival, der står i Covid-19-epidemiens tegn, og bestyrelsen, der på et tidspunkt var tæt på at aflyse festivalen i år, har måttet navigere i forårets usikkerhed.

“Vi synes, at det er lykkedes os at få planlagt en festival, der lever op til den høje standard, vi efterstræber, og som vort publikum vil glædes over”, siger bestyrelsen for festivalen.

“De to komponist-koncerter, præsentationen af årets komponist Mette Nielsen og genhøret med komponisten Ib Nørholm, der var festivalens første ”årets komponist” i 1975, har haft høj prioritet for os. De indleder og afslutter dette års festival. Desuden præsenterer vi en koncert med Trio Vitruvi, som begejstrede publikum sidste år, da de spillede ved ”genhørskoncerten” med Poul Ruders”, oplyser bestyrelsen,

Da festivalen var tæt på at blive aflyst, besluttede bestyrelsen at holde fire kortere koncerter, der kunne sendes live. Det er blevet til et fint samarbejde med Danmarks Radios P2 og TV2Bornholm, som ville stå for henholdsvis lyd- og billedsiden. De fire koncerter sendes live i TV og efterfølgende i P2, og de vil være tilgængelige med links på festivalens hjemmeside i 30 dage efter koncerterne.

“Vi takker de mange, der har hjulpet til med at arrangere, afvikle og støtte årets festival, herunder Bornholms Musikfestivals Venner og dem, der lægger hus til koncerterne”, siger bestyrelsen.

Ved den første koncert i aften kl. 20 på kunstmuseet ved Gudhjem spiller Nordic String Quartet værker af Mette Nielsen, Sibelius og Pelle Gudmundsen-Holmgren. Kvartetten  består af Heiðrun Petersen, violin, Mads Haugsted, violin, Lea Emilie Brøndal Lyngs, bratsch og Liva Johansson, cello.

Den næste koncert bliver torsdag 30. juli kl. 20 i Aakirkeby Kirke med Trio Vitruvi: Niklas Walentin, violin, Alexander McKenzie, klaver og Jacob la Cour, cello. Trioen spiller bl.a. værker af Beethoven og Mendelsohn.

Læs mere på bornholms-musikfestival.dk.

Seneste artikler

Fik du læst?