Klassiske stjernestunder i Tivoli

Klassisk musik er tilbage i Tivoli fra august med ny festival og mange verdensstjerner 

Leonidas Kavakos. (Foto: Marco Borggreve)

 

På grund af COVID-19 måtte Tivoli aflyse hele årets SommerKlassisk-sæson, men nu genstartes den klassiske musik i form af den nye festival ”Stjernestunder”. Festivalen byder på internationale stjerner som violinisterne Leonidas Kavakos og Nikolaj Szeps-Znaider, sopranen Patricia Petibon, klarinettisten Martin Fröst mfl, der optræder i Glassalen i løbet af fem dage fra 17. til 21. august. Samtidig vil gæsterne i Tivoli kunne opleve klassiske pop-up-koncerter i haven med musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.
Titlen Stjernestunder skal forstås helt bogstaveligt, for en række klassiske verdensstjerner kommer i Glassalen og spiller 15 koncerter med hinanden i løbet af fem dage. Festivalen Stjernestunder består af tre elementer: Fødselsdagskoncerter i Koncertsalen, pop-up-koncerter i Haven med Tivoli Copenhagen Phil og fem dage med verdensstjerner i Glassalen. Det bliver til i alt 137 koncerter fra 15. til 21. august.

Savnet klassisk musik
“Vi har savnet den klassiske musik i Tivoli denne sommer, men takket være velvilje fra de mange medvirkende musikere og opbakning fra flere fonde kan vi præsentere en hel uge fyldt med musikalske stjernestunder af højeste karat og i usædvanlige rammer, hvor man kommer helt tæt på musikken,” siger Frederik Wiedemann, underdirektør for Kultur i Tivoli.
Musikchef, Tivoli Copenhagen Phil, Peter Lodahl, siger:
“Det er en helt usædvanlig situation, at Tivoli på meget kort tid har kunnet samle en så flot og varieret buket af verdensstjerner, oven i købet i et format, hvor man kan opleve kunstnerne helt tæt på, i et nærmest intimt format.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Masser af klassiske toner på vej til Tivolis koncertsal

 

Fem dage med store stjerner 
I Glassalen kan man bl.a. høre violinisterne Leonidas Kavakos og danske Nikolaj Szeps-Znaider i duo, sopranerne Patricia Petibon og Christiane Karg, mezzosopranen Anne-Sofie von Otter, klarinettist Martin Fröst, violinist Alina Ibragimova, cellisterne Andreas Brantelid og det unge, tyske stjerneskud Marie-Elisabeth Hecker, Den Danske Strygekvartet og Trio con Brio, sangerne Bo Skovhus og Peter Lodahl samt en særlig koncertrække i samarbejde med Hindsgavl Festival.
Det bliver en enestående mulighed for at høre klassiske verdensstjerner i recitals og i kammerformater i Glassalens intime rammer. Hver aften rundes af med “artist talks”” på Nimb Bar, hvor festivalens værter Mathias Hammer og Frederik Cilius interviewer udvalgte musikere.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Nikolaj Szeps-Znaider – med i klassisk stjerneparade i Tivoli

 

Pop-up-koncerter
Sideløbende med koncerterne i Glassalen kan man opleve musikere fra Tivoli Copenhagen Phil spille i Haven i tidsrummet 14-18 de fem dage. Det bliver til i alt 120 pop-up-koncerter for gæsterne ude i Haven.

Fødselsdagskoncerter 
Festivalen skydes i gang med to festlige fødselsdagskoncerter i Tivolis Koncertsal lørdag 15. august, hvor Tivoli fylder 177 år. Her kan man kl. 17.30 og kl. 20 høre Tivoli Copenhagen Phil spille operette- og wienermusik under ledelse af wienerspecialisten Alfred Eschwé. Solister er den russiske sopran Yana Klein og den danske verdensstjerne fra Wien, Bo Skovhus. Henrik Engelbrecht er vært og guider publikum gennem de to koncerter under overskriften “Fra Wien til Tivoli”.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?