Kendt danskere får julegaver fra Laksen på havnen i Rønne

Øens populære fiskeforretning “Laksen” på havnen i Rønne sender julepakker med lækker fisk til en lang række danske kendisser – vi andre kan også få friske fisk på frokostbordet – bare ring og bestil…

Mona viser her de lækre saltstegte sild som kan købes i Laksen på Øernes Kaj i Rønne. (Foto: Torben Ager)

 

Lækre, saltstegte sild, varmrøget laks, spandevis af friske sild, sød bornholmsk sennep og Christiansøsild: Det hele er på vej til sultne danskere, direkte fra fiskeforretningen “Laksen” – den lille, men særdeles travle fiskebutik, centralt placeret på Øernes Kaj i Rønne – lige, når bilerne kører fra færgen fra Ystad.

Mange af modtagerne er kendte danskere, der på et eller andet tidspunkt har været på Bornholm for at optræde – og nu modtager en spiselig julepakke fra Bornholm. Det er en koncertarrangør, der på denne måde begaver sine kunstnere over hele landet. Og vi skulle hilse og sige, at pakkerne bliver modtaget med åbne arme.

“Det er lidt forskelligt, hvad der er i pakkerne år for år, men vores saltstegte sild er noget nær et krav, ligesom der også meget ofte ryger en varmrøget laks afsted i pakkerne”, siger Mona Hounsgaard, der ejer butikken med sin mand, Jørn Ole.

Lækkert udvalg i køledisken. (Foto: Torben Ager)

 

Og de to er andet og mere end fiskehandlere: Der er altid en livlig sludder i den lille fiskeforretning på havnen, der er kendt af snart sagt alt og alle på Bornholm. I øjeblikket må vi kun være to kunder ad gangen i butikken, men så er det jo godt, at der kan sendes lækre fiskevarer til alle dele af Danmark.

Så man behøver ikke at være et kendt ansigt for at få lækre fisk fra “Laksen” på bordet til julefrokosten. Og vil man vide lidt mere, kan man besøge forretningen på Facebook, hvor roserne står i kø. “”Altid gode varer, fantastisk betjening, rimelige priser” er blot et ud af mange rosende indlæg.

Bedre bliver det ikke, især når det ikke er nødvendigt selv at sige det.

Fra Nylars og Arnager

Fiskehandler Jørn Ole er oprindelig fra Nylars og Mona er fra Arnager. Og de er glade for rosen, men man kan også i bogstaveligste forstand sige, at de heller ikke er kommet sovende til den.

Dagen starter kl. seks, hvor der skal hentes friske fisk, hvorefter butikken holdes åbent dagen lang. Dog er søndage og mandage lukkedage, selv om Jørn Ole også normalt er at træffe i butikken mandag formiddag, hvor han er inde for at ordne røgvarer.

Mona og Jørn Ole i en populære fiskeforetning på havnen i Rønne.

 

Butiken har gennem årene fået mange stamkunder – også ovre, hvor folk ringer og bestiller friske fisk fra havnebutikken i Rønne:

Mona og Jørn Ole fortæller, at det er mange forskellige ting, som kunderne efterspørger:

Røget sild og rødspætter

”De vil jo have ”Sol over Gudhjem”, så de køber de røgede sild, men de er også meget glade for vores fiskefrikadeller og den søde, bornholmske sennep. Og så bliver der ellers solgt mange rødspætter, torsk og rejer,”

Og i “Laksen” foregår meget stadig på gammeldags manér. Man ringer ganske enkelt på hustelefonen 56950823 og bestiller, de fisk, man gerne vil have. Så pakker vi og sender afsted. Og vi skal huske at sige, at mandag 14. december er sidste frist, hvis man vil have en lækker julehilsen fra Bornholm.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?