Månedens butik: Karina får os til at se bedre ud

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men den flinke optiker i Byens Briller og Kontaktlinser i Aakirkeby, 41-årige Karina Westergaard, er faktisk uddannet landmand. Men bare rolig – hun har også en bachelor i optometri…

 

Karina Westergaard – fra landmand til optiker. (Fotos: Torben Ager)

 

Ved torvet i Aakirkeby ligger en fin brillebutik, der gerne skulle være andet og mere end en almindelig brilleforretning.

Indenfor huserer den 41-årige Karina Westergaard, og for hende er det vigtigt, at der er tid til samtale og nærvær, når man kommer indenfor i butikken. Samt naturligvis den bedste rådgivning, når vi skal have nye briller, kontaktlinser, solbriller eller hvad det nu er, vi kommer efter.

“Byens briller vil være en del af lokalsamfundet, vi vil have glade kunder og nærvær, vi stræber efter god service, høj faglighed, ærlighed og gode priser på vores synsløsninger. Vores mission er hele tiden at holde os opdateret på, hvad der måtte komme af ny videnskab inden for området”, siger Karina Westergaard, der har en solid uddannelse i optometri.

“Jeg elsker ganske enkelt mit fag og mit arbejde og sætter en ære i at finde den helt rigtige løsning for hver enkelt kunde”, siger hun med et af de smil, som hun ikke har svært ved at finde frem.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Karina har et stort udvalg af briller i alle udgaver…

 

Karina skulle slet ikke have været optiker: Hun er oprindelig fra Præstø-egnen og begyndte sin karriere som landsbrugselev og blev udlært landmand. Så der ventede en lang karriere indenfor landbruget- indtil en skulder blev skadet, fordi hun godt kunne lide at løbe på rulleskøjter  – og desværre kom ud for et uheld en dag.

Så stod den på sygemelding, indtil hun vendte tilbage på arbejdsmarkedet. Det gjorde hun ved at stege bøfsandwichs og lave hotdogs i en grillbar i Allinge. Det. gik fint med det, indtil grillbaren lukkede – og hvad så?

Karina fandt ud af, at tiden var inde til at få en anden uddannelse, og hun begyndte med en tage studentereksamen. Med studenterhuen på hovedet var der flere muligheder, men valget stod mellem to uddannelser: Socialrådgiver eller optiker…

“Jeg valgte at blive optiker, fordi jeg altid har været god til matematik, og det viste sig at, at den uddannelse lige var mig”.

Faktisk har Karina en helt optimeret uddannelse, fordi hun er bachelor i optometri og derfor også har et vist kendskab til øjensygdomme m.m. Det kommer kunderne til gode i dag – også hendes efterhånden 11-årige erfaring som optiker.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Karina med diplom fra Dansk Biavlerforening – hendes butik er bi- og miljøvenlig. Og bare rolig – bierne er ikke inviteret indenfor…

 

Karina begyndte sin nye karriere i en brilleforretning i Rønne i 2009, og da indehaveren senere tilbød hende partnerskab i en brilleforretning i København, slog hun til.

Men med en mand og en dengang 14-årig datter på øen, blev pendlertilværelsen en stor udfordring, og Karina vendte hjem til Bornholm og et nye job som optiker.

Butikken, hun blev ansat i,  blev imidlertid senere overtaget af en større kædeforretning, og den var Karina ikke med på. Og så tog hun springet for fem år siden og åbnede egen butik i Aakirkeby.

Og nu er Byens Briller og Kontaktlinser blevet sådan en butik, hvor folk kommer ind og får en snak om andet og mere end end øjne og briller. For Karina lægger vægt på den personlige kontakt mellem hende og kunderne. Der er tid til alle.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Karinas hyggelige butik på Torvet 2 i Aakirkeby.

 

Og det går da heller ikke op i hat og briller det hele: F. eks. har Karina udplantet nogle kønne planter udenfor butikken, der er venlige overfor bier, og for det initiativ har hun modtaget en anerkendelse af Danmarks Biavlerforening.Der er smukke vindrueplanter rundt om butikken – og indenfor er der hygge og naturligvis det vigtigste: Et stort udvalg af briller, kontaktlinser og al det tilbehør, som der er brug for. Og så er man velkommen med de mindre reparationer, som hun også er dygtig til at udføre.

Privat er Karina gift med Claus, og de kan fejre kobberbryllup til februar. Og teenagedatteren er i mellemtiden blevet 21 år.

En lidt anderledes butik. Med en lidt anderledes indehaver. Det er synligt for enhver, med eller uden briller…

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?