Karen Blixen på sin bornholmske farm

“Min bornholmske farm” kalder skuespiller Annethia Lilballe Svanekegården, som hun i aftes gæstede i rollen som Karen Blixen.

Annethia Lilballe i rollen som Karen Blixen.

 

Af Bente Møller

I denne weekend afvikles i Svaneke en Blixen Kavalkade, der tager publikum med ind i Karen Blixens univers  gennem mad, storytelling og en dokumentarfilm.

Fredag aften inviterede Karen Blixen indenfor til storytelling. Hun tog os med ind i sit hjem, i sin stue og ved sit skrivebord, og gav os oplevelsen af, for en stund, at være helt tæt på hende.

Dialog med publikum

Intens og nærværende højtlæsning af breve til familiemedlemmer, krydret med dialog med publikum, fik levendegjort Karen Blixen på en helt fantastisk måde. Det stod klart, at forfatteren på mange måder var forud for sin tid. De overvejelser og tanker, hun præsenterer i sine breve, er let genkendelige i 2021. Tanker om ægteskab, frihed, karriere og personlig udvikling er,  det aristokratiske sprogbrug til trods, både aktuelle og tankevækkende.

En meget meget fornem skuespillerpræstation af Annethia Lilballe. Undertegnede måtte flere gange tage sig i at tænke: “Det er dog en utrolig lighed, der er med den rigtige Karen Blixen”.

Stemmeføringen, sprogbruget, artikulationen og kropssproget, ja, selv ansigt og statur var som at se Karen Blixen selv. Ikke et sekund veg Annethia fra rollen. Efter forestillingen havde skuespilleren endda svært ved at lægge rollen og sproget fra sig –  til stor moro for publikum.

Kavalkaden fortsætter

Forestillingen gav fornyet indsigt i forfatterens liv, men også en stor appetit på at lære og vide mere.

Blixen Kavalkaden fortsætter i aften med Babettes Gæstebud på Falcon Hotel, og søndag aften i Svaneke Bio med en dokumentar om Karen Blixen, så hvis du er interesseret i at opleve og vide mere, kan du stadig nå det. Stor anbefaling herfra.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »