Kæmpe program i Middelaldercentret i efterårsferien

Bornholms Middelaldercenter præsenterer det hidtil største efterårsferieprogram – og udvider sæsonen.

Middelaldercentret har rigtig mange tilbud i efterårsferien.

 

“Igen har vi lagt os i selen, og det er lykkedes Bornholms Middelaldercenter at lave det største efterårsferieprogram nogensinde,” udtaler direktør Jane Lindedam fra Bornholms Middelaldercenter ved Østerlars. Og Jane fortæller videre:

“Igen i år kan man opleve vores traditionelle program med bl.a. guidede ture, bueskydning, affyring af den store kanon, sørøverudstilling, klappekaniner og meget, meget mere. Også i år kan du gå på opdagelse i vores enorme halmlabyrint , og i løbet af ugen vil du kunne opleve forskellige aktiviteter, som centerets ansatte og de frivillige fra ”Vennekredsen” står for.”

Mesterværker i ler

Jane Lindedam fortsætter, at man selv kan lave mesterværker i ler sammen med pottemageren, riste runer i sten, eller se børnegøglerne Trup Ting Tangs show først på ugen. På sørøverpladsen kan man alle dage lave forskellige aktiviteter og måske opnå sit helt eget kaperbrev. Der er hver dag aktiviteter og dramatiske og sande fortællinger om sørøverne.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der foregår aktiviteter for hele familien i Middelaldercentret i efterårsferien.

 

I år er det også muligt at komme med på et sjovt og spændende lille rollespil for hele familien, som man kan gennemføre i eget tempo. Rollespillet kan startes hver dag mellem kl. 11.30-13.00 fra gildehuset og er lavet over en sand historie.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der foregik grumme ting i Middelalderen.

 

I løbet af spillet kommer familien rundt på hele middelaldercentret. Som noget nyt er der også en Palisadevandring, hvor fortællingerne mere har fokus på beboerne på Stormandsgården og hverdagslivet dér.

Rundvisning i Østerlars Rundkirke

I år kan man komme på en guidet rundvisning i Østerlars Rundkirke. Tirsdag, torsdag og lørdag kl. 15.30-16.30 kan man følge Broder Bjørn på en guidet rundvisning i kirken. Høre om de mange spændende historier som kirken gemmer på  – og om middelalderen og kirkens magt den gang. Billetten skal bookes på forhånd på Middelaldercentrets hjemmeside

Særåbent på Middelaldercentret

“Vi har lyttet til meldingerne fra Destination Bornholm om mange især tyske turister og tilgodeser de bornholmske overnatningssteders ønsker om aktiviteter,” siger Jane Lindedam. Derfor holder Middelaldercentret helt ekstra åbent sidst i oktober.

Onsdag 26. oktober er der åbent fra kl. 11-15 med et hyggeligt familieprogram for alle aldre.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Middelaldercentret i Østerlars er et oplagt sted at besøge i efterårsferien.

 

“Kom ind og nyd stemningen, få varmen ved bålet, oplev den storslåede stormandsgård, de små håndværkerhuse eller den lille plaskemølle, hils på kælekaninerne eller de søde får – eller gå ombord på sørøverskibet i oplevelsesrummet om middelalderens sørøvere i middelalderen,” siger Jane Lindedam.

“Der bliver en række sjove aktiviteter og lege for store og små, som I selv kan prøve kræfter med. Tag f.eks. på runejagt eller lad dig inspirere af middelalderens dygtige håndværkere og lav dit eget lille kunstværk i ler.”

Rundvisning på tysk

Af hensyn til de mange tyske gæster vil der også være en rundvisning på tysk. Der vil også være muligt for de tyske gæster at komme på rundvisning i Østerlars Rundkirke. Der er rundvisning i kirken tirsdag 25. oktober, og torsdag 27. oktober. Begge dage kl. 11-12.

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »