Julen skal være rød og hvid

Hos Øens blomster i Nexø er der travlt i denne tid. Adventskranse bindes, kogler med pynt til ophæng gøres klar og dekorationer med kalenderlys i varierede farver og kombinationer stråler i butikken.

Øens Blomster – fra venstre Heidi Larsen, Mette Beyer Pedersen og Line Olsson. (Foto: Pernille Lindblom).

 

Af Pernille Lindblom

Det emmer af jul, når man træder indenfor i Mette Beyer Pedersens butik, “Øens Blomster” i Nexø.  Mette og hendes medarbejdere, blomsterdekoratør Heidi Larsen og voksenelev Line Olsson samt yderligere en assistent og en chauffør, er i gang med at opfylde kundernes juleønsker – i hvert fald når det gælder udsmykning af hjemmet.

”Vores kunder kan godt lide at julen er rød og hvid. De er oftest til det traditionelle farvevalg, så derfor gør vi os umage med at variere udtrykket i de vaser, fade, eller andet, vi laver dekorationerne i. I år har vi for eksempel fundet nogle røde flasker, der egner sig fint til lidt gran pynt”, fortæller Mette Beyer Pedersen.

Heidi Larsen har været blomsterdekoratør i mange år, men det er kun hendes anden jul på øen. Hun kan tydeligt mærke forskel på kundernes ønsker, alt efter hvor hun har arbejdet. I København efterspurgte kunderne en ”naturlig jul”, altså dekorationer med alt, hvad man kan samle af kogler, mos, grene og bær, udenfor. På Bornholm er kundernes ønsker mere klassiske. Der må gerne være et skinnende element og en sløjfe i dekorationen eller på kransen, men farverne rød, hvid og grøn i smuk forening foretrækkes af de fleste.

Den rette julestemning

Alligevel kan man sagtens finde farvede dekorationer i butikken, og ønsker man pynt, der laves specielt til en skjuler eller et fad man selv medbringer, så kan det også sagtens lade sig gøre. Vil man lave sin egen dekoration, kan man i stedet vælge at købe de forskellige materialer med sig hjem.

Der er pynt nok at vælge i mellem, også af den slags, der hænges på en ”troldegren” eller på juletræet i stuen. Har man ikke lyst til et stort træ, er det muligt at købe en mindre stuegran med hjem i en potte. På den måde, kan man skabe den rette julestemning i lidt mindre regi.

Uanset hvad man efterspørger, så kan man finde det her.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »