Julehjælp slår trist rekord på Bornholm

Over 9.700 familier har indtil videre søgt om julehjælp hos hjælpeorganisationen Blå Kors Danmark. Af dem bor 66 på Bornholm. Det er flere end sidste år, og ansøgningsfristen er først torsdag 24. november.

66 familier på Bornholm har  – indtil videre – søgt julehjælp til mad og gaver. (Foto: Genrefoto.)

Behovet for julehjælp er i år ekstra stort på grund af voldsomme prisstigninger på – næsten alt og i alt alt på mange fødevarer. Det er meldingen fra Blå Kors Danmark, som er en af de hjælpeorganisationer, der uddeler julehjælp til økonomisk trængte familier.

På nuværende tidspunkt har Blå Kors Danmark samlet set modtaget over 9.700 ansøgninger om julehjælp. Det er knap 1.100 flere end i 2021, hvor 8.668 familier søgte om hjælp til mad og gaver.

På Bornholm har 66 familier søgt om julehjælp indtil videre. Det er flere familier end sidste år, som dengang var et rekordår:

En trist baggrund

“Det er ny rekord på en meget trist baggrund. Vi ved fra de familier, vi møder i vores arbejde, at mange springer et måltid over for at spare penge. Det er desværre virkeligheden for mange familier. Flere oplever, at pengene er sluppet op, allerede inden måneden overhovedet er gået i gang,” siger Thomas Røddik Korneliussen, som er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

Vil I være med til at støtte?

Han håber, at endnu flere danskere har lyst til at støtte julehjælpen:

“Vi har brug for hver en krone for at kunne hjælpe så mange familier, som muligt. Som det er lige nu kan vi desværre langt fra hjælpe alle familier, så vi har brug for at indsætte en god slutspurt med bidrag fra både almindelige danskere og virksomheder. Alle pengene går ubeskåret til julehjælp,” siger Thomas Røddik Korneliussen.

Blå Kors Danmarks julehjælp gives til familier med hjemmeboende børn under 18 år som en hjælp til gaver og julemad. I år består julehjælpen af et gavekort på 500 kroner til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner til Blå Kors’ genbrugsbutikker. Tidligere år var gavekortet på dagligvarer på 400 kroner. Det beløb er i år hævet på grund af inflation.

Julehjælpen er i år støttet økonomisk af blandt andet statens julehjælpspulje samt Ole Kirk’s Fond, supermarkedet Lidl, og privatpersoner, som har doneret bidrag.

Rekord på Bornholm

Antal familier, som har søgt julehjælp på Bornholm:

2022: 66 (indtil videre)
2021: 63
2020: 41
2019: 63
2018: 54

Seneste artikler

Fik du læst?