Julehistorier på Facebook

Bornholms Folkebiblioteker bringer julehistorier hver dag i december på Facebook – skrevet af børn og voksne fra fem til 62 år…

Bibliotekar Thomas Lauth Thomsen – bringer julehistorier fra lånerne. (Foto. Pernille Lindblom)

 

Af Pernille Lindblom

Både børn og voksne i alderen fra fem til 62 år, tog udfordringen op og indsendte deres bud på en kort julehistorie, da Bornholms Folkebiblioteker allerede i sensommeren efterlyste skrevne bidrag til en julekalender.

Bibliotekar på Rønne bibliotek, Thomas Lauth Thomsen, er én af initiativtagerne til projektet. Han og kollegaerne fra øens øvrige biblioteker har ventet i spænding på de historier, der hver især skulle udgøre en del af en større helhed. Ideen opstod, efter Ø-arkiverne sidste år, dagligt, fandt en ny gammel ting frem, som de fortalte om i kalenderform.

Fra idé til virkelighed

”Vi er meget glade for at have modtaget 24 forskellige bud på fortællinger om den eventyrlige årstid”, siger Thomas, og tilføjer, at de sidste bidrag lod vente på sig, så han en overgang blev nervøs for, om der ville mangle historier.

Men heldigvis lykkedes det, så han og kollegaerne indrettede et fortællerhjørne i et lokale under Rønne Bibliotek. Her oplæste de historierne, flankeret af gamle bøger, antikvarisk nips og en god portion julestemning.

”Det er første gang, vi har forsøgt os med at inddrage borgerne i en skreven julekalender. Vi satte et maksimum på 350 ord  til hver historie, og den opgave skulle vise sig at volde mange af forfatterne problemer. Heldigvis var det ikke noget, de lod sig slå ud af”,  siger Thomas og tilføjer, at det selvfølgelig er noget, man vil tage til efterretning, hvis det besluttes at gentage succesen næste år.

Lånerne kom med historier

Men lige nu glæder bibliotekarerne sig over resultatet af samarbejdet med borgerne, der fra 1. december kan opleves på Bornholms Folkebibliotekers side på Facebook.

”Som bibliotekarer vejleder vi lånerne efter bedste evne, hvad enten de er til romaner, hobbybøger, eller bagebøger. Vi kender dem på dét, de efterspørger. Derfor har det været sjovt at lære lånerne at kende i den omvendte situation, hvor det er os, der efterspørger julehistorier og dem, der finder dem”, slutter Thomas Lauth Thomsen.

 Se interview med bibliotekar Thomas Lauth Thomsen på Youtube, Ø-tv Bornholm.

 

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »