Istiden er forbi for i år – nu står Ninette til søs

Det blev en forrygende sæson for Ninette og hendes Nettis iskiosk i Snogebæk – og nu skal de kommende måneder bruges til at erhverve duelighedsbevis til sejlbåd. En annonce på Bornholmnyt.dk hjalp til med succesen…

Ninette – iskiosken er lukket for vinteren – og nu står hun til søs. (Foto: Torben Ager)

 

Det blev en forrygende sæson for norske Ninette Ellingsen og hendes “Nettis” iskiosk i Snogebæk. Fastboende og turister valfartede til hendes isbod ved Snogebæk Strand og spiste med stort velbehag hendes hjemmelavede og økologiske is.

Hemmeligheden er jo bl. a., at Ninette selv kører rundt på sin gamle Nimbus-motorcykel på øenog finder de frugter og bær, som hun kommer i isen, der fremstilles af den gode fløde fra Bornholms Andelsmejeri.

Men Ninette giver dog også Bornholmnyt.dk lidt af æren, fordi hun har været glad for en annonce, der er læst af mange mennesker, og som har fået dem til at lægge vejen forbi Snogebæk for at smage på hendes is.

Alt blev spist

I lørdags havde hun annonceret, at det var sidste dag i år med at sælge is fra isboden i Snogebæk. Og der var mange, der lige skulle forbi og have en sidste af Ninettes is, inden hun lukkede isboden ned for i år.

“Men ved du hvad, jeg kom vist til at lave lidt for meget, det sker nemlig, fordi jeg er så glad for at lave is. Og så holdt jeg altså også åbent i søndags, det kunne jo være, at der var nogen, der var ude og gå tur og fik lyst til en is?”

Ja, mon ikke, det blev et brag af en afslutning i søndags, hvor rigtig mange mennesker kom fordi  – og der blev spist rub og stub af den økologiske is. Og først da, blev det lukket rigtig ned for kiosken.

Motorcyklen er såmænd også ved at blive pakket sammen for i år, for nu vil Ninette helt andre veje:

Skal på havet

“Den kommende tid skal bruges på at tage et duelighedsbevis til sejlbåd”, forklarer hun. For nu vil Ninette stå til søs i egen sejlbåd. Hun har allerede fået øje på et par sejlbåde, hun er interesseret i:

“Jeg har i forvejen sejlet en del i kajak, øen rundt med telt og sovepose, men efterhånden er der ikke mere plads til min hund, Lotte. Og nu synes jeg, det er på tide, at vi får vores egen sejlbåd, så vi tilmed kan sove på vandet…”

Ninette vil først og fremmest sejle rundt om øen, men vil måske også tage et smut til Sverige i ny og næ:

“Der bliver tid til sejlads lige før og efter issæsonen”, siger hun “Når man har haft mange mennesker på besøg i alle månederne i hele sommersæsonen , så er det også godt med den fred og ro, der er på havet”, siger den kommende søulk.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »