Ina-Marie arbejder med tarotkort, blomsterdråber og zoneterapi

Ina-Marie Berthelsens klinik i Allinge er populær blandt alle de, der ønsker at forbedre deres sundhed med alternative behandlingsformer

Ina-Marie Berthelsen arbejder bl. a. med tarotkort i sin klinik i Allinge. (Foto: Pernille Lindblom).

 

Af Pernille Lindblom

Tarotkort, blomsterdråber og zoneterapi lyder måske som en pose blandede bolsjer, men ikke desto mindre giver det god mening for de mange mennesker, der opsøger Ina-Marie Berthelsens klinik i Allinge. Hendes varierede færdigheder indenfor alternative behandlingsformer tiltrækker ikke blot bornholmere, men også folk fra andre dele af Danmark.

Ina-Marie er uddannet zoneterapeut, men tilbyder altid sine klienter understøttende behandlinger, bl.a. Bachs blomsterterapi.

I et interview til Bornholms Ø-tv fortæller hun blandt andet, hvordan de 38 forskellige remedier, der udgør Bachs blomsterdråber, er udtrukket fra vilde blomster, ugiftige planter og træer. Ved individuelt tilpassede mix,  kan klienternes symptomer og mindre gener, lindres, både fysisk og psykisk, siger hun.

Én af de urter, Ina-Marie fremhæver, er abeblomst, der bruges som middel mod angst og stress, men også modløshed, chock og fortvivelse.

 Sin egen healing

Igennem zoneterapien, løsner Ina- Marie op for klienternes indre kropslige blokader ,således at der igen kan skabes fornyet energi i kroppen. Men det kræver også, at man er åben og modtagelig for behandlingen, for Ina-Maries indsats alene kan ikke gøre det.

Det kan være svært, at være både ung og voksen i dag. Ina-Marie opsøges af folk i alle aldre, der har mistet modet og skal have hjælp til at finde styrken i sig selv igen. Mange har svært ved at følge med i en presset hverdag og har følelsen af ikke at slå til hverken menneskeligt eller fagligt. De løber så stærkt, at de har glemt hvorfor de løber –  og de taber sig selv på vejen.

Når andre kan mere

Ina-Maria siger: ”Vi har skabt børn, der er opvokset til at navigere i store grupper og fællesskab. Det gjorde vi, da vi skabte daginstitutionerne. Men den kultur, der er i dag, opleves af mange større børn og unge, som det stik modsatte, fordi man skal præstere så meget, individuelt. Hvis man føler sig overladt til sine egen side af skærmen, hvorfra man kan se hvor godt og perfekt de andre klarer sig, kan det udløse følelsen af at være alene i sin utilstrækkelighed, fordi man får indtryk af, at alle andre mestre meget mere end man selv evner.”

Tarotkort som vejviser

Da Ina-Marie gæster Ø-tv’s studie i Allinge, viser hun 78 tarotkort, som hun er uddannet i at tolke. Kortene bruges, når hendes klienter oplever et behov for et pejlemærke.

” Mange søger håb og bekræftelse i, at de er på rette vej. Det være sig efter skilsmisser, tab, ved jobskifte eller flytning”, siger hun.

 Gammel skik

For mange år tilbage søgte konger og kejsere åndelig vejledning, før de gik i krig. Via tarotkort. Ingen ved præcis hvornår, eller hvor i verden, kortene stammer fra, men de er kendt af alle folkeslag.

På spørgsmålet om, hvordan kortene bruges i dag, svarer Ina-Marie, at man kan lægge 10 kort eller 13 kort, som udgør en detaljeret læsning. Men det mest brugte oplæg, består af tre kort, der symboliserer henholdsvis, fortid, nutid og fremtid.

Hvis en klient ønsker det, tilbyder Ina-Marie også en variant, hvor hun blot trækker to kort, der bruges som grundlag for en god samtale. Hvis kortene trækkes i forbindelse med zoneterapi, kan Ina-Marie bruge tolkningen til at tegne sig et billede af, hvad der rører sig sjæleligt i klienten. Det gøres ved, at hun blander kortene, og vender det første og det sidste i bunken.

Det første kort står for det ydre, og det andet kort tydes ud fra det indre.

”Kortene lyver aldrig” konstaterer Ina-Marie, efter at have trukket to kort for mig, og fundet frem til mit særlige kort, udfra tallene i min fødselsdato.

Se, hvordan det spændte af, på Youtube, Ø-tv Bornholm LIV om alternativ behandling, del 1 og 2.

 

Fakta om tarotkort og zoneterapi

Tarot er et spil kort benyttet fra omkring midten af 1500-tallet flere steder i Europa til almindelig kortspil. F.eks. kendes det fra Italien som Tarocchini og Frankrig som Tarot. Nogle hævder, at kortene har deres oprindelse i Egypten. I slutningen af 1800-tallet skiftede spillet fra at være et almindeligt kortspil til at at blive benyttet til spådomme eller meditation.

Zoneterapi, der også kaldes refleksologi, er en alternativ behandlingsform, som involverer påføring af tryk på specifikke punkter på fødder og hænder. Dette gøres ved hjælp af specifikke tommel-, finger- og håndmassageteknikker uden brug af olie eller lotion.

Det forekommer ofte at zoneterapeuter hævder, at metoden er meget gammel. Oprindelsen henlægges blandt andet til oldtidens Indien, Kina eller Egypten. F.eks. anses et egyptisk gravmaleri fra 2330 f. Kr. af nogle zoneterapeuter som en skildring af en meget tidlig udgave af en zoneterapeutisk behandling.

Kilder: Wikipedia og Woman.dk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?