Igen: Flotte nomineringer til bornholmsk film

KULTUR: Hyæne Film er – igen – med helt fremme i dansk med hele fire nomineringer til Filmakadamiets fornemme uddeling af Robert Priser

Daniel Mühlendorph – stolt over hele fire nomineringer til årets Robert-priser.  (Foto: Finn Edvard)

 

Så har det delvist, bornholm-ejede filmselskab “Hyæne Film” igen vist sig at være med blandt de bedste i dansk film: Filmakademiet har netop offentliggjort de nominerede film til årets Robert-uddeling –  og her er Hyæne Film repræsenteret med to film, der begge har fået to nomeringer.

Det er dels den forrygende animationsfilm “Shabholm”, hvor store dele af handlingen foregår på Bornholm, som i filmen er omdannet til et mellemøstligt ferieparadis. Den har fået to nomeringer: En som bedste børne- og ungdomsfilm – og en for “Årets sang.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Komedien “Viktor mod verden”

 

Så er det den lige så forrygende komedie “Viktor mod verden” med Niclas Bro, Bodil Jørgensen og Kurt Ravn på rollelisten. Den er nomineret for bedste mandlige hovedrolle (Nicolai Jørgensen) og “Årets score” (filmmusik v. Lasse Aagaard.)

Nicolai Jørgensen er i dysten om årets bedste mandlige hovedrolle bl.a. blandt oppe mod Lars Brygmann (Toves værelse) og Mads Mikkelsen (Bastarden).

Filmenes producer, bornholmske Daniel Mühlendorf  kan næsten ikke få armene ned i disse timer.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Priserne er regnet ned over Hyæne Film i de senere år – her fra 2022, hvor det blev til flotte anerkendelser til filmen “Hvor Kragerne vender”. (Foto: Hasse Ferrold)

 

“Vi siger hvert år, at nu går den nok ikke mere, men jo – vi er med igen i år, endda med fire nomineringer. Og så har vi også lidt part i en femte nominering, fordi vi har hjulpet til på en færøsk kortfilm, der også er nomineret,” siger en glad Daniel Mïuhlendorf.

Stort tillykke til Daniel og resten af Hyæne-holdet, der til februar på Tivoli-hotellet i København skal deltage i Robert-uddelingen og se, hvordan det går med filmene.

Opkaldt efter skulptør
Robert-prisen er opkaldt efter kunstneren Robert Jacobsen, der i 1984 til den første uddeling skabte statuetten. Robert-prisen uddeles af Filmakadamiet, der består af medlemmer, der alle er tilknyttet filmbranchen.

Ikke at forveksle med Bodilprisen, der første gang blev uddelt i 1948 af filmkritikerne og opkaldt efter skuespilerinden og filminstruktøren Bodil Ipsen.

Hyæne Film har tidligere vundet både Robert- og Bodilpriser.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »