Hvem er Danmarks bedste vintjener?

Danmarks bedste sommelier 2020 kåres i Tivoli  – danske Nina Højgaard Jensen er verdens bedste kvindelige vintjener…

Nina Højgaard Jensen – verdens bedste, kvindelige sommelier (Foto: Jean Bernard)

 

Som en del af Tivolis nye Mad & Vin Festival, der afvikles fra 29. august til 20. september, bliver der bl.a. sat særligt fokus vin. Og DM i sommelier bliver holdt af Dansk Sommelier Forening tirsdag 1. september på Axelborg i samarbejde med Nimb i København. Sidste års danmarksmester Nina Højgaard Jensen vandt sølv ved VM og blev dermed verdens bedste kvindelige sommelier, så der er meget at leve op til, og konkurrencen er i år større end nogensinde.Nina er til daglig sommelier på Michelinrestauranten “Kong Hans Kælder” i København.

Dette års danmarksmesterskab er skaleret op og derfor flyttet fra sidste års lokaler i Nimb’s Rotunde til Axelborg. Det giver mulighed for at lave en større konkurrence med en bedre scene og flere lokaler til de indledende prøver og et større publikum. Konkurrencen foregår 1. september, og finalen er klokken 15, hvor tre bedste sommeliers dyster på scenen om at blive Danmarks bedste. Vinderen kåres klokken ca. kl. 17.30. Deltagerne bliver testet i blindsmagninger, praktisk arbejde, teori om vin og andre drikkevarer fra hele verden.

 Som noget nyt kommer Star Wine List til at uddele deres priser for de bedste vinkort i Danmark i forbindelse med begivenheden. Der vil være besøg af et par internationale top-sommelierer, som vil uddele priserne sammen med Star Wine List. Dansk Sommelier Forening hentet et par prominente gæstedommere: Peer Holm, der er Præsident for Tysklands Sommelierforening, og William Wouders, der er vicepræsident for Europas Sommelier Foreninger. Star Wine List er en svensk vinguide.

Så er det nu, at de bedste vintjenere i Danmark skal kåres.

 

Tim Vollerslev, vicepræsident, jury formand og med stifter af Dansk Sommelier Forening, glæder sig:
”Det særlige i år er, at vores 2020 DM Sommelier event bliver endnu større end sidste år, bl.a. fordi Star Wine List præmierer de bedste vinkort i Danmark. Og for deltagerne er ekstra meget at leve op til, da den danske sommeliermester fra 2019, Nina Højgaard Jensen, sidste år også vandt andenplads ved Best Sommelier of the World. Nu har Danmark både gastronomi og sommelier placeret i verdenstoppen, og vi kan mærke en øget interesse for danske sommeliers.”  

 Tilmelding til event som publikum sker via Dansk Sommelier Forenings Facebook og på Nimb.dk. Deltagelse ved DM i sommelier er åben for alle, der i minimum de sidste tre år har arbejdet med mad og vin i den dnske restaurationsbranche. Tilmelding som konkurrencedeltager skal ske gennem Kim Thygesen fra Dansk Sommelier Forening på kt@sommelier.dk med en mail, der indeholder: navn, adresse, telefon, fødselsdato og navn på arbejdssted.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »