Hotel Allinge serverer stegt flæsk for enhver smag

Folk strømmer til: Hver onsdag aften er der stegt flæsk på menuen på Hotel Allinge – og det er både den klassiske stegte, den panerede og den røgede…

Hotelejer Thorbjørn Rafn sikrer, at der er stegt flæsk for enhver smag på Hotel Allinge. (Foto: Torben Ager)

 

Stegt flæsk med persillesauce…

Bare navnet kan gøre de fleste danskere sultne, og stegt flæsk med persillesauce er da også officielt den danske nationalret. Den har stået på de danske middagsborde siden 1890’erne, og den er bestemt ikke blevet mindre populær med årene – tværtimod.

Og der er da også flere og flere restauranter, der erkender, at stegt flæsk er et godt trækplaster, fordi det er så mange danskeres livret – og turisters med, for den sags skyld.

Og hvis man rigtigt er flæske-entusiast, så er det nok værd at besøge Hotel Allinge.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Paneret flæsk alias “Fattigmandskoteletter er manges livret.  (Foto: Torben Ager)

 

Her har hotelparret Ellen og Thorbjørn Rafn nemlig et fantastisk tilbud, til alle der er vilde med stegt flæsk:

Hver onsdag aften fra kl. 18 dufter der skønt af stegt flæsk i hele restauranten, når køkkenchefen stiller hele tre forskellige slags af det stegte flæsk på bordet: Der er nemlig både almindelig stegt flæsk, røget flæsk samt “Fattigmandskoteletter” i form af paneret flæsk, der serveres til dejlige kartofler, rødbeder og den skønne persillesauce.

Og det har været en stormende succes fra dag ét, og Thorbjørn fortæller, at det er nødvendigt at bestille bord, hvis man vil forbi en onsdag aften og svælge i den danske nationalspise.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Stegt flæsk i den klassiske udgave, som hele Danmark elsker. (Foto: Torben Ager)

 

Thorbjørn og køkkenchefen har faktisk skruet en hel menu sammen – bestående af lutter livretter hver onsdag aften, hør blot:

Der er skøn salat, dejlig klar suppe med boller, tre forskellige slags flæsk til kartofler og persillesauce – og sidst, men sandelig ikke mindst: Den klassiske æblekage til dessert.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Og så er der æblekage til dessert…(Foto: Torben Ager)

 

Det er en menu, der har vist sig at falde i rigtig manges smag, både bornholmere og turister – og det gør det ikke ringere, at prisen for det hele kan holdes på kr. 175,-

“Vi har hyggelige onsdage med rigtig mange gæster, siger hotelejer Thorbjørn Rafn, der glæder sig over, at menuen med de tre forskellige slags flæsk tilsyneladende rigtigt er faldet spisegæsternes smag. De kommer fra nær og fjern.

Det er ikke noget tilfælde, at stegt flæsk med persillesauce er danskernes foretrukne middagsret.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Klassisk klaver i Rønne

MUSIK: Pianisten Mads Damlund spiller klavermusik af den  østrigsk-ungarske komponist og klavervirtuos Franz Liszt i Skt. Nicolai Kirke fredag 12. april   Af Lene Dam

Læs mere »