Højtlæsning i kirkerne i stearinlysenes skær

I efterårsferien til om med lørdag 22. oktober læses der historier fra Bibelen højt hver dag i næsten alle Bornholms kirker kl. 18.30

Allinge Kirke – oplæsning i lysets skær. (Foto: Finn Edvard)

 

Til og med lørdag 22. oktober kl.18.30 inviterer de fleste bornholmske kirker til højtlæsning af historier fra Bibelen.

Alle inviteres til en hyggelig aftenstund i kirken, hvor nogle af verdens ældste historier fortælles i stearinlysenes skær .

Der udleveres et lille godnathistoriehæfte i kirken til de interesserede, når de kommer – og det er ikke kun til børn. Alle kan samle stempler og historier, og så følger der en unik glasengel med hvert eneste hæfte.

Hele arrangementet tager ikke mere end et kvarters tid og det er hver dag. Det er derfor muligt allerede at komme igen dagen efter.

Gået i arv

Alle historierne er fra Bibelen og derfor meget gamle. De er læst op og læst af og for mennesker overalt i verden op igennem historien. Det er fortællinger for høj og lav, rig og fattig, ung og gammel – og de er blevet fortalt igen og igen, fordi de ikke er hurtige fast-food fortællinger, men solide og nærende beretninger.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kirken i Gudhjem. (Foto: Finn Edvard)

 

Bibelhistorier er historier om sorg og glæde, trøst og håb, nederlag og sejr. De fortæller om liv og kærlighed, og er blevet fortalt i tusinder af år fra menneske til menneske.

Nogle af historierne er meget kendte, hvorimod andre lever mere skjult mellem Bibelens mange sider. Fælles for dem alle er dog, at de har overlevet årtusinder og at de stadig skaber et regnbuevæld af prismefarver, når de tages frem i lyset og fortælles.

Seneste artikler

Fik du læst?