Historiedronningen Maria Helleberg med til Bornholms Litteraturfestival

En krimidronning, en beat-poet og et par samfundsrevsere. Flere prisbelønnede forfattere som Hanne Vibeke Holst, Anna Grue og Carsten Jensen besøger også årets Bornholms Litteraturfestival, der finder sted sammen med Kulturugen fra fredag 11. til søndag 20. september.

Maria Helleberg med de fremragende, historiske romaner – med på litteraturfestivalen.( Foto: Stine Heilmann.)

 

Det nye ved Bornholms Litteraturfestival i år er, at festivalen ikke flytter rundt fra by til by som resten af Kulturugen, men afholdes ét sted med god plads: Bornholms Højskole. Dette naturligvis pga. Corona. Det “gamle” ved Bornholms Litteraturfestival er, at den præsenterer en fornem række af landets bedste forfattere.

– Vi er også glade for at kunne præsentere livstilseksperten Anne Glad, som ved mere om danskernes læsevaner, end de fleste. Hun har selv et litteraturprogram på DR og vil fortælle om smagsdommere og litteraturen, fortæller arrangør Mie Hjort.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Anne Glad – ved noget om læsevaner – også med på festivalen

 

Historiedronningen Maria Helleberg kommer. Hun har skrevet romaner om de danske konger og Leonora Christina og senest beskrevet sin families barske opvækst i bøgerne “Søstrene fra Thy” og “Kvinderne fra Thy”. Krimi-makkerparret A.J. Kazinski, som står bag ’Mordet på en havfrue’ med Hanne Vibeke Holst, som står bag populære bøger som “Kongemordet”, “Dronningeofret” og “Som pesten”.

– Selv ser jeg meget frem til at høre forfatter og debattør Carsten Jensen for første gang. Han har virkelig fået tæsk for sine holdninger igennem årene, men også priser. Og i en anden boldgade, så glæder jeg mig til at høre Lars Movin fortælle om Dan Turélls pladesamling og hvilken indflydelse musikken havde på hans forfatterskab – serveret med ægte LP-vinyl-lyd i lokalet, siger festivalens anden arrangør, Brian Christensen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

 

Claus Høxbroe – beatpoet i røg og damp…

 

Beat-poeten Claus Høxbroe kommer også. I knap 15 år har han levet af sine digte, hvilket er en sjælden bedrift i Danmark. Jesper Clemmensen kommer med sin nye bog “Afhopperne”, som følger to østtyske familiers flugt fra nazisme og kommunisme via Danmark. Unge Thomas Korsgaard debuterede med romanen “Hvis der skulle komme et menneske forbi” i 2017, hvilket vakte opsigt og debat.

Senest har han udgivet den roste børnebog ’Minimund’ i samarbejde med Frida Brygmann, som han også vil fortælle om. Sluttelig præsenterer festivalen også Ditte Steensballe og Franz Bomberg, som vil holde workshops for øens skoleelever, så kreativiteten kan blomstre og ordene komme på papir.

– Og på manges opfordring kan vi i år tilbyde en rabat, hvis man køber billet til samtlige foredrag under festivalen, slutter Mie Hjort.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »