Det er ikke nødvendigt med alt muligt fint og fornemt, fordi man gerne vil drikke og nyde et godt glas vin.
Sommetider er det bare en god idé at træffe en flaske op, hvis der kommer et par mennesker på besøg. Husk de gode “tulipan-formede” glas, der giver vinen de bedste betingelser.
Så er det bare med at hælde op – og husk, aldrig helt op i glasset. Nøjes med at fylde halvt op, så der er plads til, at vinen kan duftes og nydes i glasset.
Måske kan man stille lidt snacks på bordet. Det behøver ikke være det helt store, lidt saltkiks, chips, peanuts, lidt dadler, måske – og måske bare en enkelt stor brie. Lidt peberfrugt og godt brød – that’s all.
Sangiovese
Til en sådan aften foreslår jeg en ukompliceret og skøn italiensk rødvin fra Toscana, en vin fremstillet på Sangiovese-druen.
Den hedder blot “Sangoviese” og den består af en dybrød farve med livlige noter af kirsebær, skovbund og hvid peber, en smag af saftige frugter.
Herlig og lige til at drikke: En mellemfyldig vin med mere smag af jordbær og kirsebær og et touch af nellike.
Vi sælger vinen for kr. 99 pr. flaske.
Skål!