Her serveres burgere og steaks for bondeknolde og bedsteborgere

GASTRONOMI: “The Ranch” ligger lige, hvor det skal: Midt ude på landet uden fancy naboer, modebutikker og smarte caféer. Et sted hvor alle er velkomne til en saftig steak- eller mættende burger. Et roadhouse efter værtsparrets  opskrift – lige ud ad landevejen…

Renni – dygtig kok på The Ranch (Fotos: Torben Ager)

 

Vi kender den jo allesammen, “The Ranch”, godt placeret midt ude på bøhlandet.

Hvis man kan tillade sig at beskrive stedet sådan. Det er sagt med al den gemytlighed, som indehaverne af det meget amerikanske spisested selv er i besiddelse af.

Familien Halberg er kendt af rigtig mange bornholmere, og nu har familien selv sat sig i spidsen for “The Ranch”, som det er planen nu for alvor skal op at køre.

(Artiklen fortsættes under billedet)

The Ranch – lige ud ad landevejen

 

The Ranch” har fået en make-up og ligner nu mere end nogensinde et vaskeægte amerikansk “Roadhouse” – et spisessted for høj og lav, alle aldre og køn, for bondeknolde og bedsteborgere, smarte og satte – ja, alle, der har lyst til at finde sig et mødested, hvor man samtidigt kan fortære et saftig steak i bedste US-stil – eller en af husets lækre og mættende burgere, der jo også er en velkendt spise i USA.

“Dollargrin”
Begejstringen for det amerikanske har indehaver Tommy Halberg haft siden han som dreng på Amager var vilde med store amerikanske biler, de såkaldte “dollargrin”.

Begejstringen blev naturligvis ikke mindre, da han senere kom til Florida og oplevede den amerikanske atmosfære på nærmeste hold.

Hvad den mand i øvrigt ikke har beskæftiget sig med, det kunne der skrives en hel bog om, og det bliver der måske også gjort en dag.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Et ægte roadhouse.

 

Foreløbig har han og hustru Hanne samt datter Stephania og dennes kæreste Renni rygende travlt med at gøre “The Ranch” til andet og mere end et spisested:

“The Ranch” skal være et mødested helt herude på landet, hvor der ikke er så meget andet i nærheden. Det er først og fremmest et sted for de lokale, hvor turister også er velkomne. Her kan man komme og møde andre af de lokale og få sig en sludder og socialt samvær. Det kan være over en enkelt kop kaffe – eller en af vore lækre retter, hvad enten det er en Texas Burger eller en af være lækre Rib-Eye Straks,” siger indehaver Tommy Halberg med så stor entusiasme, at man bliver helt sulten.

Bøf med løg
Husets køkken byder også på danske retter som hakkebøf med løg og brun sauce – og naturligvis stegt flæsk med persillesauce, Danmarks nationalret.

Og man behøver ikke at sulte i Rutsker og omegn: The Ranch holder åbent hele året, og vi mener hele året med undtagelse af juleaften, 1. og 2. juledag – samt nytårsaften. Til gengæld er der take-away på årets sidste aften, så køkkenet snurrer alligevel…

(Artiklen fortsættes under billedet)

Velkommen til The Ranch, der har fået en ansigtsløftning.

 

Familien Halberg kom til Bornholm ved et tilfælde – og blev restauratører på øen ved et endnu større tilfælde.

En god ven lånte parret et sommerhus. Familien Halberg ankom i Cadillac og med cowboyhatte – og havde et par gode dage. Ved et tilfælde fik de øje på ejendommen,  der husede “Restaurant Highlander”, et tidligere forsamlingshus, der i dag er “The Ranch”. Straks kunne de se mulighederne – og fik samtidig øje på et stort “Til salg” skilt ved ejendommen.

Købte på en time
Ejendomsmægleren blev ringet op: “Hvis vi kan handle på en time, så er vi interesserede,” lød det slagfærdigt fra Tommy. Og en time senere var parret blevet værtspar på en Bornholmer-restaurant.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Alle er velkomne, The Ranch er et roadhouse for alle.

 

Senere er Dueodde Dinner- og Steakhouse kommet til, og efter nogle års bortforpagtning skal familien nu selv tage sig af “The Ranch”.

Datterens kæreste, Renni, er udlært kok fra de, mildest talt, fineste spisesteder, og det lover godt for de kommende serveringer på stedet.

Hvis det altså er maden, man kommer for. “The Ranch” skal nemlig også bare være områdets mødested, understreger Tommy Halberg.

Et ægte roadhouse…

Seneste artikler

Fik du læst?