Henriette interesserer sig først og fremmest for mennesker

Folketingsvalg 22′: Den konservative spidskandidat Henriette Søvind flyttede til Bornholm i april – og hun føler sig mere hjemme her end nogen andre steder, fortæller hun.

Den konservative spidskandidat Henriette Søvind – vil bl.a. arbejde for bedre forhold indenfor psykiatrien.

 

Det er en glad og lattermild stemme, der er i den anden af telefonen: Den 51-årige spidskandidat for de konservative på Bornholm, Henriette Søvind, er en tur i Svaneke med sin datter og børnebørn. Det er efterårsferie.

“De er lige gået ind i bolscheriet, så vi har tid nok,” siger hun med et stort smil.

Og det er godt, for vi vil gerne vide, hvordan nordjyden og forretningskvinden Henriette Søvind er endt på Bornholm? (Hun er vokset op i Nørresundby – og har boet i årevis i Aalborg.)

“Det har den enkle forklaring, at jeg blev opfordret til at stille op for Det Konservative Folkeparti har på Bornholm, og så synes jeg naturligvis også, at man skal bo her.”

Arbejder med adfærdsdesign

Henriette deltog i de konservatives generalforsamling i foråret – og blev valgte til spidskandidat.

Ikke noget dårligt valg: Henriette vil f.eks. være kendt af mange kvinder over det ganske land som ejer af “Adfærdsdesignskolen Henriette Søvind”, der også beskæftiger sig med kostvejledning, coaching, foredrag m.m.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Henriette Søvind taler til de konservatives generalforsamling i foråret, hvor hun blev valgt til spidskandidat. nederst til højre borgmester Jacob trøst.

 

Der er 1.200 kvinder årligt, der finder gode råd hos Henriette, men alt det kan man læse mere om på hendes hjemmeside, hvor hun også fortæller historien om, hvorfor hun begyndte at coache andre – og om svære tider i barndommen.

Det handler også om en pige, der vejede for meget, men på forbilledlig vis kom ned i vægt – og som også via den rigtige kost og motion har holdt sin gigt i skak. I dag rådgiver hun mange andre kvinder – og gør det så godt, at der er endog rigtig mange, der følger hende og hendes rådgivning.

Trives på Bornholm

Og eventyret om Henriette endte lykkeligt: Hun trives i den grad både med sit arbejde og med at bo på Bornholm. Om arbejdet siger hun, at det også er hendes hobby. Hendes stillinsbetegnelser er omfangsrige. Hun er foredragsholder, debattør, analytiker, forfatter, adfærds-nørd og livsdesign – og skyggevejleder. Og nu altså også folketingskandidat.

Og så er hun meget glad for at bo på Bornholm.

Føler sig hjemme

“Jeg er vist en af de succesrige integrationshistorier,” siger hun med et smil. Jeg føler mig så meget hjemme, jeg har fået et fint netværk blandt erhvervskvinderne herovre, jeg er blevet næstformand for Red Barnet og stortrives i det hele taget. Jeg kan godt lide kombinationen af, at her er mange turister om sommeren – og så den skønne stilhed om vinteren.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Henriette Søvind – konservativ spidskandidat.

 

Hun er også deltager i cykelholdet Team Rynkeby og kan derfor ofte ses træne på cyklen til den lange tur til Paris. Og så er hun vinterbader – og bademuligheder – dem er der som bekendt nok af på øen.

Lige nu kigger hun sig om efter nye boligmuligheder – og er lidt i tvivl: Skal hun  fremover bo i Allinge eller skal hun flytte til Svaneke?

Et svært valg vil mange mene, men vær ikke i tvivl: Henriette skal nok finde det rigtige, ligesom hun også har fundet det rigtige, som hun vil arbejde for, hvis hun bliver valgt til Folketinget:

Mennesker og psykiatri

Hun har nogle mærkesager: Først og fremmest er det mennesker, og hun nævner i samme åndedrag, at hun vil arbejde for forbedrede forhold indenfor psykiatrien.

Og hun har andre områder, hun interesserer sig brændende for: Erhvervslivet og kulturen. Så en stemme på Henriette vil også være en stemme på en dygtig fortaler for disse emner, ligesom hun også vil være daglig repræsentant for Bornholm på Christiansborg:

“Jeg vil naturligvis arbejde for at forbedre trivslen på alle områder for hver eneste bornholmer,” siger hun om sin kommende dagsorden i Folketinget.

Konservative værdier

Henriette valgte i sin tid at slutte sig til Det Konservative Folkeparti, fordi det repræsenterede nogle af de værdier, som hun selv sætter højt. Konservatismen har flere kvaliteter, som hun kan identificere sig med.

“Det er et parti, hvor der er plads til at nogle interesserer sig særligt for skat, andre for forsvar og så videre. Personligt går jeg meget op i den sociale bevidsthed, og det skyldes naturligvis mit arbejde,” siger hun.

Valgkampen skal passes

Henriette interesserer sig ganske enkelt for mennesker.

Og det er en interesse, der vil være en vigtig ledetråd for hendes politiske arbejde, ligesom den er det i det daglige arbejde som vejleder for kvinder over hele Danmark.

Men nu er familien kommet ud fra bolscheriet og vi tager afsked for i dag. Henriette har familiebesøg i efterårsferien, men valgkampen skal også passes. For sådan er hun. Flittig med F.

Og interesseret i mennesker med stort M.

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »