Hans Kjellsson vinder Sol over Gudhjem – Rising Star 2022

I et umanerligt stærkt felt blev det 26-årige Hans Kjellsson fra Sushi Anaba i København, der løb med sejren, da Melstedgård lagde rammer til dette års udgave af Sol over Gudhjems talentkonkurrence for unge kokke, Rising Star.

Hans Kjellsson fra Sushi Anaba i København med vinder checken på 20.000. kr.(Foto: Torben Ager)

De fire deltagere Marc Kaalund (Hotel og Restaurant Fru Larsen), Giovanna Fiore (Restaurant Syttende – Hotel Alsik), Magnus B. Carlsen (Alchemist) og Hans Kjellsson satte barren uhørt højt i år. Faktisk satte de den så højt, at der hele to gange i løbet af dagen blev sat rekord med de højeste karakterer i Sol over Gudhjems 13-årige historie.

Dagens (og historiens!) højeste karakter for en enkelt ret gik til Magnus Brandenburg Carlsen, der med sin dessertfortolkning af bornholmerklassikeren ”Sol over Gudhjem” tog pusten fra det garvede dommerpanel, som blot få retter forinden havde uddelt den på det tidspunkt højeste karakter nogensinde til Hans Kjellssons japansk inspirerede hovedret – ”Okonomiyaki på bornholmsk”.

Magnus Brandenburg Carlsen dessertfortolkning af bornholmerklassikeren ”Sol over Gudhjem”.(foto: Torben Ager)

Men på trods af imponerende indsatser fra både Magnus, Marc og Giovanna, så var det altså ikke nok til at slå Hans Kjellsson, der med sine retter og smukt afstemte japansk/bornholmske smage endte på imponerende 435 point og tog en sikker 1. plads.

”Specielt hovedretten var virkelig fantastisk. Alle konsistenserne spillede, tilberedningerne, farverne, smagene. Det var spot on. Det er noget af det skarpeste jeg nogensinde har set i den her konkurrence – ikke kun Rising Star, men i hele Sol over Gudhjem-historien”, sagde Nicolai Nørregaard efter konkurrencen.
Hans Kjellssons vindermenu:

Okonomiyaki på bornholmsk:

  • Kål i variation fyldt med bagt rødbede fra ORIGENAL, kombutang og ramsløg fra Dynddalen
  • Elle-røget blanquette på æg fra Frostegård og bornholmsk sennep, syrnet med Unika 4 (Ayran) fra Arla Unika
  • Krydret okonomiyakisauce med bornholmsk eddike og honning
  • Shiso-syltet daikon, snittet forårsløg og sprødt, friteret hvidløg
  • (Fotograf Henrik Freek Christensen)

Dessert:

  • Tærte på Amy-mel fra Aurion, fyldt med yuzu og hvid Zephyr-chokolade fra Cacao Barry
  • Legeret is på saltede kirsebærblade og økologisk rørsukker fra Dansukker
  • Sorbet på æblemost fra Bornholms Mosteri
  • Bornholmersauce baseret på bornholmsk honning, Jacobsen Yakima IPA, æble og citrontimian og humle
  • (Fotograf Henrik Freek Christensen

 

 

Fik du læst?