Handicappede klager over elevatorforhold på færger

Enighed blandt handicappede på Bornholm: Stor utilfredshed med elevatorforholdene på Bornholmslinjens færger

Handicappede bornholmere klager over Bornholmslinjen.

 

Danske Handicaporganisationer på Bornholmhar netop holdt årsmøde i Rø. Der var fremmøde fra hele 12 medlemsorganisationer, og der var bred enighed om, at Bornholmslinjen må gøre meget for at forbedre forholdene for handicappede ombord på færgerne.

Det er først og fremmest tilgangen til elevatorerne – eller rettere elevatoren, der er udsat for kritik: På den nye færge Express 5 er der således kun en eneste elevator til de mange passagerer, og det er ikke godt nok, mener handicaporganisationerne, der også kritiserer den ene elevator på Express 1, der er anbragt udendørs – med glat tilgang det meste af tiden.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kim Jacobsen

 

Spørgsmålet om elevatorerne fik sat gang i en større debat på årsmødet, hvor Danske Handicaporganisationer nu vil rette henvendelse til rederiet for at få forbedret forholdene.

Godt fremmøde

Formand Kim Jacobsen fremhævede iøvrigt, at det var dejligt at se så mange fremmødte fra de tilsluttede organisationer på øen.

Formanden berettede om den stadig store opgave med arbejdet i Handicaprådet. Det har tidligere været oplevelsen, at flere sager blot blev sendt til orientering, men det ser ud til, at man nu både fra administrativ og politisk side har forstået, at Handicaprådet skal høres i alle sager, hvor handicap på en eller anden måde bliver berørt. Der er stadigvæk plads til forbedringer, sagde Kim Jacobsen.

For langt at gå

Deltagerne udtrykte også bekymringer om den kommende affaldssortering, hvor selv 300 meter kan være langt at skulle gå med sit affald.

Formand Kim Jacobsen takkede for opbakningen, da han blev genvalgt. Formanden udtrykte desuden, at han glæder sig over valg og genvalg af de øvrige personer til bestyrelsen, hvor Bente Helms fra SIND er nyt medlem.

Seneste artikler

Fik du læst?

Bornholm rydder op

Turister forventer ren natur på Bornholm. Og Sol og Strand er med i den årlige affaldsindsamling i den kommunende uge “Ren natur og rene strande er

Læs mere »