Gudstjeneste med skumsprøjt og havluft

Søndag formiddag er der anderledes gudstjeneste, når Svaneke Sogn og sognepræst Lise Dürr Nielsen holder gudstjeneste i Balka Havn

Sognepræst Lise Dürr Nielsen – prædiker i Balka Havn på søndag, hvor sognet holder den årlige gudstjeneste i det fri.

 

Er De kirkegænger? Hvis svaret er ja, så skulle De måske opsøge Balka Havn på søndag, hvor Svaneke Sogn har arrangeret den årlige havnegudstjeneste. Og hvis svaret er nej, så burde De måske alligevel slå et smut forbi havnen kl. 10.30, hvor gudstjenesten begynder.

Det skal vi slet ikke blande os i, bare oplyse, at det er en lidt anden gudstjeneste, der finder sted på søndag.

I alt fald er omgivelserne helt anderledes end til hverdag i kirkerne i Bodilsker, Ibsker, Svaneke og Christiansø, som præsten også passer.

Sognepræst Lise Dürr Nielsen prædiker på søndag, og det er anden gang, at hun holder gudstjeneste i det fri.

Hun tiltrådte i embedet sidste år i maj, og hun synes, det er en god idé med at holde gudstjeneste i de maritime omgivelser:

“Det er jo helt anderledes rammer, og det giver en særlig stemning, når vi mødes i havnen”, fortæller hun til Bornholmnyt.dk.

Lise Dürr Nielsen kom til Bornholm og sognet i Svaneke sidste år som præst, fordi hendes søster og svoger nogle år forinden var flyttet til øen, som hun herefter besøgte så ofte, at hun til sidst besluttede for at søge herover, når der var præsteembede ledigt. Og det blev der så i Svaneke sogn.

Lise, der oprindelig er fra Silkeborg, har studeret både på Aarhus og Københavns Universitet og gjorde teologistudiet færdigt på det sidste.

Og hun har ikke fortrudt et øjeblik, at hun søgte til Bornholm, hvor hun nu passer hele Svaneke sogn sammen med sognepræst Pernille Bolø. Og som nævnt også kirken på Christiansø, hvor der er gudstjeneste hver 14. dag.

God velkomst på Bornholm

“Jeg har mødt så mange søde og venlige mennesker herovre, og føler mig vældig godt modtaget.  Nu er det måske også nemmere at være tilflytter med et job, hvor der skabes kontakt til mange mennesker. Alligevel har jeg fået en dejlig modtagelse”, siger Lise, der fortæller om en episode forleden, hvor hun var så uheldig at lande i grøften med sin bil efter en mislykket vending:

“Der kom bare så mange forbi og tilbød hjælp, og det var jo herligt at vide, at man ikke var ene i sådan en situation, indtil Falck kom forbi og fik hevet bilen tilbage på vejen”, siger Lise med et lille smil.

Bodilsker kirke – her holdes gudstjenesten i tilfælde af regnvejr.(Indsat Fandens Hat – fra sagnet om den vrede Fanden, der kastede sin hat efter den daværende sognepræst.) (Fotokollage: Torben Ager)

 

Sognepræsten oplyser, at der på søndag er musik ved kirkens organist Kenn Therkelsen og også medvirken af en trompetist samt sang ved Bodilsker kirkekor via lydanlæg. Og at det er en god idé at medbringe sin egen stol til gudstjenesten, da der jo ikke er nogen kirkebænke.

“Og hvis det regner må vi naturligvis søge indendørs, det gør vi så i Bodilsker Kirke, men lad os håbe på tørvejr og en rigtig god gudstjeneste i det fri på søndag”, slutter Lise Dürr Nielsen, som man i øvrigt fra tid til anden kan træffe på hendes jævnlige vandreture i selskab med den hvide schäferhund, Pops.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?