Gruppe for OCD-ramte genopstarter i Rønne

LOKALGRUPPE: Alle OCD-ramte og deres pårørende er velkomne til opstartsmøde i Rønne onsdag 18. oktober

Nu starter der en lokalgruppe for OCD-ramte og deres pårørende på Bornholm

 

Alle OCD-ramte og pårørende er velkomne til et genopstartsmøde til en lokalgruppe for OCD-ramte på Rønne Bibliotek på Pingels Allé onsdag 18. oktober kl. 19.

Der er Ingen tilmelding, man skal bare møde op, og deltagerne bliver taget imod af frivillig kontaktperson for OCD-foreningen, Tina Mogensen. Tina er selv OCD-ramt og bor på Bornholm.

Her mødes OCD-ramte og deres pårørende i trygge rammer med ligesindede og får en god snak om, hvad der fylder for den enkelte netop denne dag. Der er ingen talepligt. Man lama bare byde ind med det, man har mod og lyst til.

Et unikt tilbud
“Det er et unikt tilbud, hvor du kan blive set, hørt og anerkendt for din daglige kamp med OCD. Her forstår vi hinanden og der er plads til alle,” siger Mads Millner Nielsen, der er frivilligkoordinator og som fortsætter:

“Erfaringsmæssigt har lokalgrupper stor gavnlig effekt for deltagerne, da det at møde andre, der forstår ens kamp, kan være en stor lettelse.

Der er også planlagt mødet i gruppen mandag 20. november kl. 18.30 og mandag 4. december kl. 18.30.

Psykisk lidelse
OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en psykisk lidelse med tilbagevendende tvangstanker og eller tvangshandlinger.
OCD er ikke en sindssygdom, selvom mange med lidelsen er bange for at blive opfattet som sindssyge af omgivelserne. OCD findes i alle sværhedsgrader, lige fra den helt milde med kun lejlighedsvis optræden til den svært invaliderende tilstand, hvor stort set alle døgnets vågne timer er beslaglagt af tvangstanker og handlinger.

OCD-foreningen har hovedkontor på Nørrebro i København.

Seneste artikler

Fik du læst?