Grand Prix-vinderens nye rose

Sangeren Emmelie de Forest har fået opkaldt en ny rose efter sig. Den nye rose hedder Emmelie de Forest Forever og er en storblomstret og meget smuk rose.

Emmelie de Forest med den nye rose, der er opkaldt efter hende. Også Prins Henrik, Ghita Nørby og Lise Nørgaard har fået opkaldt en rose efter sig.

 

I disse tider med Coronavirus er mange danskere ramt, og også musikbranchen har det hårdt. Derfor fik blomsterforædleren Rosa Eskelund den  tanke at opkalde en rose efter sangeren Emilie de Forest. Det er, som Rosa fortæller, ikke alle og enhver, der som 20- årig står på en scene og vinder det Internationale Melodi Grand Prix, som danske Emmelie gjorde i Malmø i 2013.

Så Mariager  – rosernes by – dannede lørdag 25. juli rammen om rosedåben. Det foregik i byens nye rose have som blev anlagt  i 2018. Haven blev dengang indviet af Dronning Margrethe.

Dåben blev foretaget af sangerinden selv og med smukke champagne-dråber ned over blomsterne, døbte hun rosen Emmelie De Forest Forever. Rosenskaberen Rosa Eskelund kunne tilføje, at  Emmelie tilmed er opvokset i Mariager.

Rosa Eskelund har designet et bed med sine “signaturroser” roser i haven, der også rummer roser opkaldt efter Prins Henrik, Githa Nørby, Lise Nørgaard, Jim the Viking, Elins rose og nu også Emmelie de Forest Forever.

Emmelie overraskede derefter de fremmødte med at synge melodien ”Only Teardrops” fra 2013, fortæller Rosa Eskelund, som sammen med de ca. 200 fremmødte valgte at synge med på sangen.

Den smukke og populære rosenhave i Mariager.

 

Rosen er en såkaldt buketrose, en storblomstret, remonterende af slagsen. Til de ikke så havekyndige kan det oplyses, at remonterende betyder, at blomsten blomstrer eller sætter frugt mere end én gang om året.

Rosen, der indtil nu har båret navnet G10-035, har været 10 år undervejs med testdyrkning i de fynske rosemarker efter den forlod Rosas forædling- drivhus i Dyreborg på Sydfyn. Emmelie De Forest Forever vil nu blive dyrket og plantet i folks haver mange steder i verden, men det varer lidt, da det tager op til  to år at producere en haverose.

Emmelie de Forest rose vil være i handlen fra vinteren 2020, men det første år kun i begrænsede mængder.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »