Gomârn Borrinjholm

Tirsdag 27. september – Solen står op kl. 06:54 og går ned kl.18:47
Dagen er aftaget med 5 time og 31 minutter

Ulla Stigfeldt har taget dette fotograf fra et åbent vindue i vestre længe på Christiansø, det er sjovt at Frederiksø ligger ovenpå Bornholm.

Tirsdag får vi mest skyet vejr og til tider regn eller byger.
Temperaturen bliver mellem 12 og 14 grader, og jævn til frisk vind fra omkring sydøst.
I aften og i nat fortsat skyet med regn eller byger.
Temperaturen kommer ned omkring 10 grader og vinden bliver let til frisk fra syd, men ud på natten aftager vinden og bliver svag til let fra skiftende retninger.

Luftfugtighed: 92%
Uv index: 2.2
(kilde:DMI)

Idag er det Cosmus dag
Efter en græsk læge, som sammen med sin tvillingebror Damianus led martyrdøden i Syrien under kejser Diocletians kristenforfølgelser.

Vi siger tillykke til
1972 = Gwyneth Paltrow – amerikansk skuespillerinde
1958 = Shaun Cassidy – amerikansk sanger
1952 = B.S. Christiansen – jægersoldat, teambuilder, coach

Hvad er der sket på datoen 27. september:
2012 – 10 år siden:
iPhone 5 bliver frigivet til salg i Danmark klokken 00.01. Enkelte forretninger i de store byer har mid­nats­åbent.
2008:
Lene Espersen bliver bliver kåret som Det Konservative Folkepartis nye leder på partiets landsråd. Hun af­lø­ser Bendt Bendtsen, som tidligere på måneden trådte tilbage.
2005:
Danskerne skal ikke stemme om EU-traktaten på denne dag, som det ellers var bestemt. Udkastet til EU’s første Grundlov er lagt på hylden på ubestemt tid efter Frankrigs og Hollands nej.
1996:
Taliban-bevægelsen, som er opstået omkring en flok tidligere præstestuderende, tager ved et kup magten i Afghanistan.
1987 – 35 år siden:
Fredsaktivister demonstrerer på Langelinie mod to besøgende amerikanske krigsskibe. USA ikke vil ga­ran­tere, at der ikke er atomvåben ombord.
1982 – 40 år siden:
Nordens første reagensglasbarn bliver født i Göteborg. Sverige er det sjette land, som har succes med den nye teknologi mod barnløshed.
1973:
Operahuset i Sydney, Australien, bliver taget i brug. Det er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, som forlod projektet undervejs, da det af politiske grunde blev ændret.
1939:
Polens hovedstad Warszawa overgiver sig til den tyske hær, og hele landet er nu under tysk kontrol. Byen ligger totalt i ruiner efter fire dages heftigt bombardement fra besættelsestropperne.

Kilde: dagsdato.dk

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »