Godmorgen Bornholm

Lørdag 19. september – Constantias dag
Sandsynligvis efter en nær slægtning til kejser Konstantin den Store. Hun blev helbredt for en alvorlig sygdom af Den Hellige Agnes.

Godmorgen Bornholm
Tejn sejlklub afvikler hver søndag sejllads, her ses nogle deltagerne fra Tejn havn en søndag formiddag i september. (Foto: Torben Ager)

 

Lørdagen bliver tør med en del sol, og en temperatur mellem 16 og 18 grader og en svag til let vind fra vest og nordvest. I nat tørt og mest klart vejr, mellem  8 og 12 grader, lokalt lidt koldere, og fortsat svag til let vind fra forskellige retninger.

Bølgehøjden bliver omkring 0.5m
Luftfugtighed 54%
Lufttryk: 1025hPa
Uv index: 3.1

Vi siger tillykke til:
Katrine Greis-Rosenthal fylder 35 år – skuespillerinde
Camilla Plum fylder 64 år – kogekone, gastronom, forfatter 
Jens Rugsted fylder 73 år – musiker
Palle Andersen alias Lille Palle fylder 78 år – harmonikaspiller, sanger, entertainer

Hvad der ellers sket på datoen 19. september

2006:
140 århusianske børneinstitutioner holder lukket. Pædagogerne strejker, og forældre danner blokade i pro­test mod kommunens bebudede nedskæringer. Konflikten breder sig i ugens løb til de fleste børne­insti­tu­tioner i byen, og inspirerer også til konflikt i andre kommuner.

1991:
Et dybfrossent lig af et 5000 år gammelt stenaldermenneske bliver fundet ved en gletcher i Alperne på græn­sen mellem Østrig og Italien.

1985 – 35 år siden:
Mexico City bliver ramt af det første af to voldsomme jordskælv. Det måles til 8,1 på Richterskalaen, og den efterfølgende dag følger et på 7,3. 10.000 mennesker bliver dræbt.

1984:
Kina og Storbritannien bliver enige om et udkast til en aftale om kronkolonien Hong Kongs overgang fra britisk til kinesisk styre fra 1997.

1982:
🙂 – senere kendt som en smiley – bliver foreslået og første gang brugt af den amerikanske univer­si­tets­pro­fes­sor Scott E. Fahlman fra Carnegie Mellon University.

1978:
Den 18 meter høje Skarreklit ved Bulbjerg i Nordjylland vælter i en storm og styrter i havet. Klinterne af limsten ved Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld.

1960 – 60 år siden:
Chubby Checkers pladeindspilning The Twist topper de amerikanske hitlister, og den nye dans af samme navn spreder sig som en steppebrand.

1946:
Englands premierminister Winston Churchill foreslår i en tale at oprette Europas Forenede Stater.

1944:
Den tyske besættelsesmagt sætter det danske politi ud af spillet ved at arrestere 1.967 betjente og inter­nere dem i kz-lejre i Tyskland.

1893:
New Zealand indfører valgret for kvinder som det første land i verden.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »